3D vizyonuyla Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük eden Türk Telekom, Gazi Üniversitesi’nde kurduğu “Teknoloji Laboratuvarı” ile öğrencilere teorik bilgilerini uygulayarak geliştirecekleri bir imkan yaratırken, sektöre de yetişmiş eleman kazandıracak.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un, Ankara Gazi Üniversitesi’nde kurduğu “Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı”, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İlbaş, Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan ve Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay’ın katıldığı bir törenle açıldı.
Üniversitenin Elektronik Haberleşme, Telekomünikasyon ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin “dijital dünyayı” deneyimleyebileceği ve teorik bilgilerini pratik uygulama ile geliştirebilecekleri laboratuvar, sektöre yetişmiş eleman kazandırma açısından da büyük önem taşıyor. Türk Telekom, grup şirketleri ve iş ortakları tarafından donatılan laboratuvarda, Türk Telekom yöneticileri de eğitim müfredatı paralelinde öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak.
Tahsin Yılmaz: Toplumsal ihtiyaçlara duyarlıyız
Törende bir konuşma yapan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, toplumsal sorunlara ve ihtiyaçlara duyarlı olan Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin bilgi toplumu olma hedefini çok önemsiyoruz. Ülkelerin sahip olduğu bilişim altyapısı ve teknoloji geliştirme yeteneğinin gelişmişlik düzeyinin ana göstergeleri arasında olduğuna inanıyoruz. Bugün Türk Telekom’un liderlik ettiği bilgi teknolojileri ve iletişim sektörü, Türkiye’deki sürdürülebilir ekonomik büyümenin arkasındaki ana itici sektörlerden biri haline gelmiştir. Dijital Yaşam vizyonumuz ile Türkiye’nin dijital altyapısını en ileri teknolojilere hazır hale getirdik. Bu altyapı üzerinden yaşamı dönüştürmek ve hayatın her alanında dijital çözümleri üretmek için çalışıyoruz. Hayatı kolaylaştıran dijital çözümlerimizle yaşamımızdaki dijital dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda; santral, DSLAM, MPLS, Router, RL, Fiber, modem vb. sistemlerimizi, sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak gençlerimizi yetiştirecek bir laboratuvar kurmak için kullanmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Böylelikle bir yandan toplumsal fayda yaratırken diğer yandan sektörümüzün yetişmiş elamanlarını da erkenden keşfetmiş olacağız.”
Acarer: Ar-ge faaliyetlerinin ve inovasyona dayalı çalışmaların artırılması gerekiyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer yaptığı konuşmada; bilim ve teknolojinin, ülkelerin ekonomik büyümesi üzerinde etkisinin farkında olarak, Ar-ge faaliyetlerinin ve inovasyona dayalı çalışmaların artırılması gerektiğine dikkat çekerek: “Bir ülkede refah ve yaşam standardı, üretkenliğe bağlı rekabet gücü artarsa yükselir. Üretkenliği artıran en önemli araç inovasyondur. Bir ülkede inovasyon için nitelikli ve girişimci insan gücüne, yeni fikirlerin üretilmesini ve yayılmasını sağlayan bir ortama, inovasyonu destekleyen mekanizmalara ihtiyaç vardır. Bunun için etkileşim ve etkin bir işbirliği çok önemlidir. Bu gün burada açılışı yapılan Türk Telekom’un, Gazi Üniversitesi’nde kurduğu teknoloji laboratuvarı, bu etkin işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil ediyor” dedi.
Süleyman Büyükberber: Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı en yeni ve modern laboratuvarımız
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de törende yaptığı konuşmada, “Türk Telekom gibi bir dünya markasının Gazi Üniversitesi bünyesinde ileri teknoloji laboratuvarı açması gurur vericidir. Bu laboratuvar Üniversitemizdeki 100’den fazla laboratuvar içerisinde en yeni ve en modern olanıdır. Bu laboratuvarda yetişecek öğrencilerimiz, ortaya çıkacak bilimsel makaleler, ülkemizi, bizi ve Türk Telekom’u da gururlandıracaktır” dedi.