Ankara Üniversitesi Teknokent alanında Ağustos 2012’de 4 bin metrekare kapalı alanda toplam 32 Ar-Ge firması faaliyetlerini yürütüyordu. Günümüzde firma sayısı 86’ya yükseldi.
3 KAT ARTIŞ
Son 3 yılda Teknokent’te faaliyet gösteren firma sayısı üç kat arttı. Öğretim üyelerinin kurduğu firma sayısı 6’dan 25’e, akademisyenlerin bir yılda yaptıkları proje sayısı da 20’den 66’ya çıktı. 2013’te ise ön-kuluçka ve kuluçka birimleri kuruldu. Bu birimlerde toplam 30 genç girişimci Ar-Ge projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.
KÖPRÜ GÖREVİ YÜRÜTÜYOR
Ankara Üniversitesi Teknokent alanındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Teknokent Koordinatörü ve aynı zamanda Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Emin Candansayar, “Teknokentimiz bünyesinde Haziran 2013’te ‘Teknoloji Transfer Ofisi’ (Ankara TTO) kuruldu” dedi. Candansayar, “Ankara Üniversitesi Teknokent, Ocak 2015’ten itibaren TÜBİTAK 1513 programı kapsamında 5 yıllığına TTO desteğini almaya hak kazandı. Bu kapsamda, yüzde 20’si Teknokent’ten sağlanmak üzere, TTO çalışmaları için TÜBİTAK her yıl yaklaşık 800 bin TL destek vermekte. Ankara TTO, üniversite öğretim üyelerimize ve öğrencilere proje yazma, patent başvuruları, ticarileşme konularında yardımcı oluyor. Ayrıca üniversitemiz akademisyenleri ile sanayicilerin ortak Ar-Ge projesi yapmaları için köprü görevi görüyor. Ankara Üniversitesi Teknokentin kapıları, şirket kurmak isteyen, kamu kurumları ve sanayi ile ortak Ar-Ge projesi yapmak isteyen tüm akademisyenlere açıktır” diye konuştu.