Turgut Özal Üniversitesi’ndeki Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, ders niteliğinde bir konuşma yaptı. Kariyere giden yolu merak eden öğrencilere hitap eden Prof. Şengün, “Bir diğerini ezerek, üstüne basarak ya da dişi ve tırnağı ile parçalayarak bir yerlere gelenlerin vakti gelince ezilmesi, parçalanması ve bir kenara itilmesi mukadderdir” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Günleri devam ediyor. Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Nizamoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada bu önemli organizasyonla ilgili bilgi Nizamoğlu, “1997 yılından bu yana daha önce Fatih Üniversitesi bünyesinde, şimdi de Turgut Özal Üniversitesi olarak düzenlediğimiz Kariyer Günleri etkinliğinin 11’ncisini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kariyer Günleri etkinliğini, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra özellikle CV hazırlama, mülakat gerçekleştirme, iş görüşmesi yapma konularında bilgi sahibi olmaları amacıyla yapıyoruz. Öğrencilerin etkinlikte alanında uzman yönetici ve iş adamlarının tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
NİYET HAYIR İSE AKİBET DE HAYIR OLUR
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün de Kariyer Günleri’nde bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Şengün, insanın geleceğe ait tercihlerini oluştururken niyetinin ve hayata bakış açısının o kişinin başarısını ve mutluluğunu temin edeceğini vurguladı. Şengün, şöyle dedi: “Atalarımızın bir sözü vardır. ‘Niyet hayır ise akıbet de hayır olur.’ Siz niyetlerinizi oluştururken şahsi menfaatlerinizi toplumun menfaatlerinin üzerine çıkartmamalısınız. Her zaman başkalarına faydalı olma ve başkalarını rahat ettirme niyet ve arzusunda olmalısınız. Bir diğerini ezerek, üstüne basarak ya da dişi ve tırnağı ile parçalayarak bir yerlere gelenlerin vakti gelince ezilmesi, parçalanması ve bir kenara itilmesi mukadderdir.”
EL ÜSTÜNDE TUTULMAK İÇİN…
Hayatta başarının bir diğer altın kuralının ise bakış açısı olduğuna değinen Prof. Dr. Şengün, “İnsanın değeri başkalarına verdiği, sunduğu fayda ve hizmet ile ölçülür. Siz hayata başkalarına ben nasıl faydalı olabilirim diye baktığınız sürece toplumda el üstünde tutulursunuz. O yüzden daima yaşatma arzusu ile yatıp kalkmalı, bir ömür boyu hem halkın, hem hakkın takdirini kazanmaya çalışmalısınız.” şeklinde konuştu.
KENDİNİ BİLMEYENİN BİRİKİMİ BOŞA GİDER
Hayatta, başarıda göz önünde bulundurulması gereken bir diğer hususun egolar ve benlikler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şengün,“Kişi kendi egosunu tatmin etmeye çalıştıkça başkaları tarafından sürekli olarak tacizlere maruz kalır. Bu ‘Benlik Duygusu’ insanın kendisini, konumunu ve görevlerini bilmesi ve tanıması için verilmiş bir duygudur. İnsan kendini bilmez, tanımazsa edindiği birikimlerin hepsi boşa gider. Kendinize sağlam bir karakter ve kişilik oluşturup benlik ve egonuzu ayaklar altına aldığınız sürece toplum sizi yüceltecektir” dedi. Öğrencilere Turgut Özal’ın adını taşıyan, onun hamle ve düşüncelerini canlı tutmaya çalışan bir üniversiteden mezun olacaklarını hatırlatan Prof. Dr. Şengün, “Kendilerinin ifadesi ile ‘Düşünce hürriyetine, vicdan hürriyetine ve teşebbüs hürriyetine saygılı’ bir üniversite ortamından mezun olacaksınız” diye konuştu. Konuşmasının sonunda Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nizamoğlu, Rektör Prof. Dr. Şengün’e Grafik Tasarım öğrencilerinin yaptığı bir tabloyu hediye etti. Kariyer Günleri’nde etkinlik boyunca TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, Yıldız Holding Ülker Grubu Ankara Fabrika Direktörü Muhammed Satılmış ve Nakıboğlu Holding Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik Şirketler Genel Müdürü Yusuf Rodoplu gibi iş dünyasının yetkin isimleri konuşacak