QNB Finansbank “Minik Eller Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk platformu kapsamında hayata geçirdiği 2018- 2019eğitim döneminde 32 ilde öğrenciler ve okul yöneticilerinden büyük ilgi gören QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ı, 2019 – 2020 eğitim döneminde de yeni rotası için yola çıktı.
Türkiye’nin birçok ilinden çocukları geleceğe hazırlamak felsefesiyle matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime kadar birçok alanda proje gerçekleştiren QNB Finansbank, bu kez çocuklara matematik dersinde öğrendiklerini uygulamalı olarak görecekleri, hatta deneyerek anlayacakları eğitim modüllerini ve atölye çalışmalarını şehirlerine kadar götürüyor. Türkiye’nin her yanından öğrencilerden ve okullardan yoğun ilgi gören projenin ilk etabında, 32 şehirde 80 bine yakın çocuğa ulaşılırken projenin ikinci etabı ile 16 şehirde toplam 35 bin çocuğa daha ulaşılması hedefleniyor.
Okulların ziyaret öncesinde randevu alması gereken ve yoğun ilgi gösterilen etkinlik, toplam 42 adet modül ve beş ayrı atölye ile 29 Kasım’a kadar binlerce Ankaralı çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu, Türközü, 342. Cad. No: 2, Mamak/Ankara adresinde olacak gezici TIR’ı ziyaret etmeden önce okul idaresi ya da öğretmenlerinin randevu için [email protected] adresine e-posta göndermeleri yeterli.
QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, banka olarak kurumsal sosyal sorumluluk alanında çocukların geleceğe hazırlanırken yanlarında olmayı misyon edindiklerini belirtti. Bu kapsamda QNB Finansbank olarak, 2015 yılında çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, yenilikçi, yaratıcı ve analitik düşünebilen nesiller yetiştirmek amacıyla “Minik Eller Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk platformunu kurduklarını belirten Güzeloğlu, “İlkgünden itibaren proje ortaklarımız ve QNB Finansbank’ın gönüllüleriyle birlikte yüz binlerce çocuğumuzun geleceğine ışık tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kez de eğitimde en önemli alanlardan biri olan matematik konusunda çocuklara görerek ve uygulamalı öğrenecekleri bir proje geliştirdik. QNB Finansbank ve Tales Matematik Müzesi işbirliğiyle hayata geçen “QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR”ı, 16 şehrimizde on binlerce öğrencimizin matematiğin keyifli dünyasını keşfetmelerini sağlamak için yola çıkmıştı. Ancak Gezici TIR o kadar büyük bir ilgi gördü ki projenin kapsamını genişleterek 16 ili daha ziyaret etme kararı aldık. Haziran 2019 itibarıyla 32 kentte 80 bine yakın çocukla buluştuk.
Projenin bu kadar ilgiyle karşılanması ne kadar doğru bir noktaya değindiğimizi gösteriyor. Bu kapsamda Türkiye’de gidebildiğimiz kadar çok ile giderek olabildiğince fazla çocuğumuza dokunmak istiyoruz. Gezici TIR’ımızda yer alan modüller ve atölye çalışmalarıyla çocuklarımıza matematiğin sadece rakamlardan ibaret olmadığını; hayatın her alanında, sanatta, mimaride, doğada yer aldığını uygulamalı şekilde öğreterek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımız matematikte öğrendikleri bilgileri, birebir uygulama ile daha iyi anlayacaklar. Bir çocuğa katkıda bulunmanın geleceğin inovasyon liderlerine katkıda bulunmak olduğuna inanıyor, Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” dedi.
Tales Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydın, “Tales Matematik Müzesi, Türkiye’ye kazandırdığımız için gurur duyduğumuz bir değerdir. Dünya’da Tales Matematik Müzesi dâhil toplam 34 adet matematik müzesi var. Türkiye’de ilk ve tek olan Tales Matematik Müzesi 2015 yılından bu yana 7’den 70’e herkese matematiği sevdiriyor ve bu misyon ülke sınırlarını aşarak her geçen gün kitlesini genişletiyor. Bugün Türkiye’de 62 il, 385 farklı noktada ulaştığımız 300 bin birey, geri dönüşlerinden çok mutlu olduğumuz Etiyopya ve Macaristan’da kurduğumuz matematik müzeleri, altına imza attığımız birçok farklı sosyal sorumluluk projesi ile matematiği sevdirmek için çıktığımız bu yolda gururla ilerliyoruz. QNB Finansbank iş birliğinde“QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR”ı projesi de bizi heyecanlandıran ve QNB Finansbank ile birlikte yol almaktan keyif aldığımız bir proje. Gezici TIR’ımızda yer alan 34 modül ile ziyaretçilerimiz, altın orandan dört renk problemine, açı-görüntü sayısı ilişkisinden, kanalizasyon kapağındaki sırra, Mimar Sinan köprüsünden perspektife, Sezar şifrelemesinden çeşitli mantıksal oyunlara kadar pek çok konuda bilgi sahibi oluyorlar. Ülkemizin gelecekteki Cahit Arf’larını, Aziz Sancar’larını, Einstein’larını birlikte keşfedeceğiz, onların önünü açarak ülkemize değer katmalarını sağlayacağız. İşte bizim bitmeyen heyecanımızın kaynağı, umut vaat eden bu gençlerin yolunu açmak. Biliyoruz ki yürüttüğümüz böyle güzel projeler ile yarının Türkiye’sini daha sağlam temellere oturtuyoruz.” diyerek 25-29 Kasım tarihlerinde Ankaralı çocukları matematiğe dokunmaya davet etti.