– Ankara’ya fayda kattı
– Melek yatırımcılık konusunun giderek daha çok konuşulduğu döneme denk gelmesi önemliydi
– Girişimcilerin bir anda bu kadar çok farklı projeyi görmesi de işlerinin geleceğine bakışları açısından anlamlıydı
Business Ankara olarak 24 Aralık günü Ankara’da gerçekleşen 3 etkinlikten canlı notları Twitter hesabımızda aktarmaya çalıştık.
Bu etkinliklerden biri de Ankara Kalkınma Ajansı’nın Tech Ankara markası, şemsiyesi altında teknokentler ve Ostim ile birlikte düzenlediği Ankara Proje Pazarı oldu. Etkinliğe ilgi çok yoğun olmasa da ilgili insanların stantları gezdiğini gözlemledik. Sınırlı alana olabildiğince sığdırılmaya çalışılmış stant alanları vardı. Congresium’da aynı anda Ülkeler Fuarı olmasa belki rahat bir alanda bu stantların hepsini daha net bir kadrajda görebilirdik.
Bu arada Congresium yönetimine bir eleştirim var. Etkinlik yapılan bir alanda insanlar haliyle bir süre sonra paket bağlantılarından kullanmak istemediği için wifi bağlantısı arıyor. Bu mutlaka mekanın bağlantısı olmak zorunda değil, TTNET, doruknet gibi aracılar üzerinden de pek ala yapılabilir. Acaba bunun yapılmamasında ne gibi bir atlama söz konusu? Ankara’nın güzide etkinlik mekanında bu şekilde etkinliğin sosyal medyadaki yansıması da zorlaşıyor, bizler de internet medyası olarak haber paylaşmakta zorlanıyoruz. Elbette bir nedeni varsa bunu aktarmak isteriz.
Ankara’da bu tür etkinliklerin haftasonu yapılması en azından denenmesi yönünde yoğun bir görüş görüyorum, duyuyorum. Ne dersiniz sizce de haftasonu daha çok katılım olabilir mi? Konuşmacıların gelmesi problem teşkil eder mi? Görüşlerinizi facebook profiliniz ile yorumlarda belirtebilirsiniz.
Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birimi Başkanı Muhammed Ali Oflaz yaptığı konuşmada, 216 başvuru aldıklarını bunlardan 144’ünü seçerek sergi alanında ücretsiz yer verdiklerini ve Ankaralı girişimcilerle, yatırımcıların buluşmasını hedeflediğini aktardı. Sosyal fayda, çevre ve katma değer gibi kritlerle iş fikirlerini seçtiklerini kaydetti. Seçilen iş fikirlerinden bazıları ise finalde BIST Özel Pazar desteğini almak için yarıştı.
Juri özel ödülü – Robot Sürüşlü Simulasyon işinin olurken, 1. seçilen Bilişim Garaj Akademisi 2. proje: Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Erken Teşhis Kiti çalışması, 3. ise Easy Guitar oldu.
Ardından Kaan Kayıbalı, Fatih İşbecer Serdar Kuzuloğlu yaptığı konuşmalarla etkinliğe renk kattı. Kaan Kayıbalı, Ankara’da bir memur ailesi çocuğu olarak iş hayatına atılmak istediğinde ailesinin yaklaşımını, Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasından destek aldığı projenin aslında bir ihtiyacı karşılamayan bir iş olması sebebiyle nasıl iş değiştirdiğini anlattı. Onedio fikrinin ise insanların kendi medyalarını kurabilmeleri fikrinden oluştuğunu kaydetti.
BİST Özel Pazar çalışması ile girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiriyor, Recep Bildik çalışmalarının detaylarını aktardı, ayrıntılı bilgi için : http://www.bistozelpazar.com
Stant alanında beğendiğimiz, ilgi çeken işleri ise Instagram hesabımızda anında aktardık. Ankara Kalkınma Ajansı’nı bu çalışma nedeniyle tebrik ediyoruz.