İFO Fuarcılık tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul, 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Başkenti; ATM Atılım, Etki Doğal Endüstriyel Ürünler, MGS Proje, Optima, Şantes, Vermeer ve TÇMB Eçka işletmesinin temsil edeceği fuara, 26 ülkeden 300’ün üzerinde firma ve 10 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.
Bilinen fuarların aksine REW İstanbul’u ziyaret edebilmek için bilet ya da davetiye gerekmiyor. Çevre teknolojilerini bir arada görmek isteyenlerin, TÜYAP Beylikdüzü’ndeki organizasyona gelirken yanlarında cam, kağıt, metal ya da plastik atık getirmesi yeterli olacak. “REW İstanbul, alanında bölgesinin en önemli organizasyonu” diyen İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, bu yıl 10.’sunu düzenledikleri fuarın temasına vurgu yaparak, kaynağında ayrıştırma yoluyla sıfır atık hedefine dikkat çekmek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Aytemur, bir sosyal duyarlılık projesi olarak gördükleri “atık bilet” uygulamasını sonraki fuarlar için de tekrarlayacaklarını belirtti.
Türkiye’de bu alanda bir sektörün dahi olmadığı 2005 yılında ilk defa kapılarını açan REW İstanbul, 12-14 Haziran tarihlerinde 3 salonda birden toplam 20 bin m2 alanda gerçekleştirilecek. Almanya, Çin ve İtalya’nın yanı sıra 26 ülkeden 300’den fazla firmanın katıldığı fuarda, Ankara’dan da 7 firma stand açıyor. Su ve atıksu arıtmadan bio-enerjiye, atık toplama ve taşıma araçlarından ayırma, arıtma ve presleme makinelerine, geri dönüşüm sistemlerinden geri kazanım tesis ve ürünlerine, yenilebilir enerji teknolojilerinden kentsel çevre temizlik araç&gereçlerine kadar onlarca farklı kategoride yeniliklerin buluşma adresi olacak REW İstanbul 2014’ü, başta başkanları değişen belediyelerden ve Organize Sanayi Bölgelerinden olmak üzere 10 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
Dünyanın ilk “Geri Dönüşüm Robotu” REW İstanbul’da görücüye çıkacak!
Çevre teknolojilerinin buluşma noktası REW İstanbul, bu yıl dünyanın ilk geri dönüşüm robotu olan ZEN Robotics’e de ev sahipliği yapacak. Geri dönüşümün temeli olan ayrıştırmayı, insan elinden daha hızlı, ekonomik ve doğru biçimde yapabilmeyi sağlayan atık ayrıştırma robotu, önündeki bant üzerinde yer alan metal, tahta ve taşı otomatik olarak algılayıp, türlerine göre ayırıyor. Ayrıca başka diğer geri dönüşüm materyallerini tespit etmek üzere eğitilebiliyor.
Türkiye’nin BİYOENERJİ’si fuara taşınıyor!
REW İstanbul fuarında bu yıl Biyoenerji Derneği, Türk Sanayisi için önemli bir alternatif enerji kaynağı olan “biyoenerji” alanında, bir dizi sunum gerçekleştirecek. Hayvansal, orman ve tarım atıkları gibi biyolojik atık malzemelerden üretilen biyoenerji, Türkiye açısından devasa bir yatırım potansiyeli barındırıyor. Bugün Almanya’daki biyogaz tesislerinin sayısı 9 bine yaklaşırken, Türkiye’de biyolojik atıkların enerjiye dönüştürüldüğü 15 tesiste, şehir çöpleri kullanılarak 175 MW elektrik enerjisi üretiliyor. Oysa, ülkemizde her yıl ortaya çıkan 5.5 milyon ton tarımsal atığın, biyoenerji tesislerinde değerlendirilmesi ile yaklaşık 2 bin MW gücünde enerji elde edilmesi mümkün olabiliyor.
Tarsus Group iştiraki İstanbul Fuar Hizmetleri A.Ş. (İFO), tarafından 12-13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecek REW İstanbul 2014 hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, fuarın resmi web sitesi www.rewistanbul.com adresini ziyaret edebilirler.