Ankara- Son aylarda sıkça gündeme gelen Y kuşağının, özgürlükçü yaklaşımlarının iş yaşamına da yansıdığı, kendi işini kurmak isteyen bu kuşağın genellikle Home Office ile işe başladıkları bildirildi.
Ofis Tekin Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, dinamik genç nüfusun ofis tasarımlarına da etki ettiğini, ürettikleri işlerde büyük plazalar kadar yeni kuşağa hitap edecek tarzlar da geliştirmek durumunda kaldıklarını kaydetti.
Ülke nüfusunun yüzde 25’ini oluşturan 15-25 yaş aralığındaki 16 milyon gencin yıllık alım gücünün ortalama 7 bin lira olduğuna dikkati çeken Tekin, şunları söyledi:
“Hiyerarşik yapıdan hoşlanmayan, talepkar, yokluğu hemen hiç yaşamadıkları için sabırsız bu gençlerin yaşam tarzları kadar tüketim alışkanlıkları da birbirine çok benziyor. Bunun yanında sanıldığının aksine girişimcilik ruhları çok kuvvetli ancak daha eski kuşaklardan biraz farklı. Örneğin özgürlükçü yapıları nedeniyle özellikle kendi işini kurmak isteyenler bir işhanı, plaza, apartman dairesinde ofis açıp burada belirli saatler aralığında mesai yapmak pek istemiyor. Ancak girişimciliği nedeniyle mutlaka var olması gereken ofisini evine taşıyor.”
Cemal Tekin, iş yaşamına evinden başlamak isteyen Y kuşağının Home Office anlayışının da biraz farklı olduğunu ifade ederek, “Küçük sermayelerle tüm işlerini evlerinden yönetebilecek “Home Office” kurmak istiyorlar. Bunu yaparken modern çizgileri önemsiyor ve odanın tamamen işyerini koklatmasını istiyor. Örneğin koltuğundan döndüğünde arkasında yatak görmek istemiyor. Bir gencin hayatına dahil olabilmek için vakit geçirmek isteyecekleri bir deneyim tasarlamak ve onlarla “sosyalleşmek” gerekiyor. Bu yüzden ofisleri evleri, evleri ofis oluyor. Biz de bu yeni yaklaşımı anlamaya ve ona uygun mobilyalar üretmeye çalışıyoruz” dedi.
Ofis Tekin olarak, geniş ekipleriyle, gençleri çok iyi etüt ederek, iş yaşamlarını geliştirecek, arzuladıkları mekanı oluşturacak ortam yaratmak için çalıştıklarını, her geçen yıl yeni ürünler ortaya çıkardıklarını sözlerine ekledi.