Patente dönüştürdüğü Ar-Ge çalışmalarıyla rekabette fark yaratan TürkTraktör;
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde, 9 Ar-Ge merkezini geride bırakarak otomotiv dalında birincilik ödülünün sahibi oldu
İstanbul, 10 Aralık 2014 – Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla öne çıkan TürkTraktör; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 10 Aralık’ta düzenlenen 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nden, “Ar-Ge Merkezleri Otomotiv Dalı Birinciliği” ödülüyle ayrıldı.
TürkTraktör; şirketlerin Ar-Ge performanslarının “proje kapasitesi ve niteliği”, “işbirliği ve etkileşim”, “fikri mülkiyet yetkinliği”, “personel” ve “bütçe” kriterleri gibi çeşitli parametrelere göre incelendiği değerlendirmede 9 Ar-Ge merkezini geride bıraktı.
Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta:
“Önümüzdeki dönemde üniversite işbirlikleriyle çalışmalarımızı arttıracağız”
Aldıkları bu ödülün kendileri için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek 117 kişilik Ar-Ge ekibine teşekkürlerini sunan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; şirketin Ar-Ge gündeminde birçok ürün geliştirme ve araştırma projesinin yer aldığını ifade etti.
TürkTraktör’ün önümüzdeki dönemde üniversite işbirliklerini de artıracağını belirten Votta; “Üniversiteler ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile görüşmeler yapmaya ve işbirlikleri aramaya devam ediyoruz. Özellikle araştırma projelerinin ön plana çıkacağı beklentisindeyiz. Eğer gerekli kaynakları sağlayabilirsek birçok önemli araştırma projesi hayata geçebilir. Bundan böyle üniversitelerle çok daha yakın işbirlikleri yaparak çalışmalarımızı arttıracağız. Yerel traktör gamımızı kendi mühendislerimizle geliştiriyor olmak bize gurur veriyor. Traktörlerimizin transmisyon, motor, kabin ve hidrolik ünitelerini Türkiye’de tasarlıyor ve montajını burada gerçekleştiriyoruz. Bu durum, çiftçilerimizin ürünlerimize karşı duyduğu beğeni ve elde ettiğimiz başarıda kilit unsur görevi görüyor” dedi.
TürkTraktör patent çalışmalarına ağırlık veriyor
Votta, birincilik ödülünü getiren patent odaklı çalışmalarını ise şöyle değerlendirdi: “Ar-Ge’ye vermiş olduğumuz önemin yansıması olarak her yıl birçok patent başvurusu yapıyoruz. 2006 yılında başlayan patent çalışmalarımızın sonucunda, bugün; 103 patent, 8 endüstriyel tasarım, 29 marka ve 27 internet alan adı içeren bir portföye ulaştık. Sadece ürettiğimiz ürünün değil, aynı zamanda ürettim hattında işimizi kolaylaştırmak üzere geliştirdiğimiz ekipmanlar için de patent alıyoruz. Sık sık mavi yakalı çalışanlarımızla bir araya geliyor, önerilerini dinliyoruz. Patent başvuruları ve önerileri hayata geçen tüm çalışanlarımıza ise çeşitli ödüller veriyoruz. Fabrika içi eğitimleri önceliklendirdik. Bu yıl patentlerimizin değerlendirilmesinin yapılması ve lisanslama alt yapısının kurulması hedefiyle, Yeni Teknoloji Araştırma Müdürlüğü kapsamında yenilik ve buluşları araştırma projelerine ağırlık veriyoruz.”