Engelli bireylerin sosyal ve profesyonel hayatta daha fazla yer almalarını destekleyen Türk Telekom bu amaçla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü “Sessizliğe Kulak Vermek” projesinde de aktif bir şekilde yer alıyor.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü, “Sessizliğe Kulak Vermek” projesine tam destek veriyor. Projenin geldiği aşamanın duyurulması amacıyla 1 Ekim 2013 Salı günü Ankara’da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı özel bir tören düzenlendi. Bu törene katılan ve bir konuşma yapan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, engelli bireylerin hayata katılmasını destekleyen Türk Telekom’un bünyesinde çeşitli kademelerde 530’un üzerinde engelli çalışanın görev yapmakta olduğunu belirtti. Yılmaz, engelli bireylerin istihdamına destek sağladıklarını vurgulayarak projenin bu yılki aşamasında işitme engelli 3 çalışanın Türk Telekom bünyesinde işbaşı yaptığını söyledi.
Tahsin Yılmaz konuşmasında “Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak, iletişim teknolojilerinin sunduğu fırsat ve avantajları tüm vatandaşlarımızın kullanımına sunma hedefiyle çalışıyoruz. İletişim teknolojilerinin işlerimizi kolaylaştıran, hızlandıran avantajları özellikle engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşıyor.” dedi.
Tahsin Yılmaz törende yaptığı konuşmada engelli bireylerin hayata katılımına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen “Sessizliğe Kulak Vermek” ve “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Türk Telekom’un hizmete sunduğu “Engelsiz Mesaj Servisi” hakkında bilgiler verdi. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar, Türk Telekom’un Engelsiz Mesaj Servisi sayesinde ev ve cep telefonlarından kısa mesaj ile kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların irtibat telefonlarına ücretsiz ulaşabiliyor; istek, şikâyet veya önerilerini kısa mesaj atarak iletebiliyor, böylece ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi birçok hizmetten yararlanabiliyor. Engelsiz Mesaj Servisi’nin büyük bir ilgi gördüğünü belirten Tahsin Yılmaz, şunları söyledi:
“TBMM başta olmak üzere, birçok kamu kurumumuzun bu hizmete öncülük etmiş olmasını çok değerli buluyoruz. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın bu kurumlara gönderdikleri mesajlar, kurumlar tarafından hızla cevaplanıyor. Türk Telekom olarak, çok daha fazla kamu kuruluşunun ya da özel şirketin bu projeye dâhil olmasını; iletişimde engelleri hep birlikte kaldırmayı arzu ediyoruz.”
Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, Türk Telekom’un engelli bireylerin hayata katılımını kolaylaştıracak benzer hizmetlerini önümüzdeki günlerde artırmaya devam edeceğini vurguladı.
Ankara’da düzenlenen törene Türk Telekom çalışanı Göktuğ Ortaalan ve annesi Ayla Ortaalan da katıldı. Törende bir konuşma yapan Ayla Ortaalan, engelli vatandaşların iş hayatına katılımlarının teşvik edilmesinin engelli bireyler, aileleri ve toplum açısından ne denli önemli olduğunu belirtti.