Türkiye’nin ilk ulusal ve tek uluslararası genç işadamları derneği olan ve 1986 yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), 25. yılını özel bir gece ile kutladı. TÜGİAD Kurucu Başkanı Cefi Kamhi gecede yaptığı konuşmada TÜGİAD’ın tüm genç işadamları dernekleri için rol model olduğunu söyledi.
Türkiye’de genç girişimciliğin ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla 1989 yılında kurulan TÜGİAD, kuruluşunun 25. yılını 7 Mayıs Cumartesi gecesi Çırağan Sarayı’nda düzenlenen özel bir gece ile kutladı. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı gecede, derneğin onursal üyeleri, TÜGİAD Kurucu Başkanı ve Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi Cefi Kamfi, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’a şükran plaketi verildi. Kuruluş balosuna aralarında Fransa, Meksika, AD, İngiltere ve Güney Afrika’nın da yer aldığı G20 Genç Girişimcilik İttifakı üyesi derneklerin başkan ve genel sekreterleri de katıldı.
Cefi Kamhi: “Model olduk”
Gecede konuşan TÜGİAD Kurucu Başkanı ve Onursal Üyesi Cefi Kamhi, TÜGİAD’ın bugün Türkiye’de var olan tüm genç işadamları dernekleri için rol model olduğunu belirterek, “25 yıl önce 7 arkadaşımla bir araya gelerek derneğin kuruluş çalışmalarına başladık; sonra 17, şimdi yüzlerce üyesi olan ve ülkemizin en prestijli genç işadamları derneği oldu. Bizlerin 25 yıl önce başlattığımız girişimcilik harekatı, bugün Türkiye’deki tüm genç işadamları derneklerine model oldu. Bugün, Anadolu’nun her noktasında genç girişimcilerle karşılaşıyor ve bununla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Coşkunkan: “Genç işsizliğin çözümü girişimcilik”
Türkiye genelinde 730 üyesi bulunan TÜGİAD’ın yaş ortalamasının 35 olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, üyelerin yıllık yaklaşık 30 milyar dolar olan ciroları ile ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin 56 farklı sektörde faaliyet gösterdiğini kaydeden Coşkunkan, üyelerin yıllık 14 milyar doları aşan ihracat da gerçekleştiğini ifade etti.
Ülkemizin en önemli problemlerinden biri olan genç işsizliğin çözümünü için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Coşkunkan, TÜGİAD’ın bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. Girişimciliğin tüm ülkede yaygınlaştırılması için şubeleşme çalışmalarını yeniden başlattıklarını belirten Coşkunkan, “Ankara ve Bursa şubelerinin ardından geçtiğimiz ay Adana, Mersin ve Hatay illerini kapsayan Çukurova şubesini açtık. Bölgeye odaklı şubeleşme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.