Profesyonel koçluk sanatını ve uygulamalarını ilerletmek için dünya çapında çalışmalar yürüten ICF- International Coach Federation’ın yaptığı 2012 ICF Küresel Koçluk Araştırması’na göre koçluk hizmetinden faydalananlar yaptığı yatırımın 3.44 katı oranında maddi geri dönüş elde ediyor.
ICF’in Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu ise son yıllarda Türkiye’de koçluk hizmetinden yararlanan kurum sayısının hızla arttığını dile getiriyor…
04 Eylül 2013, İstanbul;
Günümüz rekabet koşulları göz önüne alındığında koçluk hizmetinin önemi her geçen gün daha da anlaşılıyor. Gerek kurumların gerekse bireylerin göremedikleri fırsatları ve potansiyeli doğru analiz ederek gelişimini destekleyen koçluk hizmeti ile kurumların hem başarısı hem de karı gittikçe artıyor.
Dünyadaki en prestijli koçluk organizasyonu olarak gösterilen ICF – International Coach Federation – Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun yaptığı 2012 Küresel Koçluk Araştırması’na göre koçluk hizmetinden faydalanan danışanlar, bu hizmete yaptığı yatırımın 3.44 katı oranında maddi geri dönüş elde ediyor.
Yüksek potansiyelli çalışanların gelişimini desteklemek ve başarısızlığa sebep olacak davranışların değişimi için koçlarla çalışmayı tercih eden şirketlerde; koçluk sürecini yüzde 29 oranında insan kaynakları departmanları, yüzde 28 oranında yöntemi kullanacak kişi, yüzde 23 oranında danışanın yöneticisi ve yüzde 18 oranında da müdür başlatıyor (Kaynak: Harvard Business Review).
ICF – International Coach Federation – Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye), üyesi olan 250’yi aşkın koç ile ülkemizdeki faaliyetlerini sürdürüyor.
Koçluk hizmetinin öneminin ülkemizde her geçen gün daha da anlaşıldığını belirten Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu, “Kendini koçluk mesleğini geliştirmeye adamış ICF, 110‘dan fazla ülkede 22 binden fazla profesyoneli temsil ediyor. Profesyonel koçluk sanatını ve uygulamalarını ilerletmek için dünya çapında çalışmalar yürüten ICF, akredite ettiği ve onayladığı eğitim programları ile standartlar koçluk mesleğinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Federasyonun Türkiye yapılanması ICF Türkiye ise yaptığı çalışmalarla bu değerli mesleğin tanıtımı ve yaygınlaşması için önemli organizasyonlar yapıyor. ICF Türkiye olarak yaptığımız çalışmalarla koçluk hizmetinden yararlanan danışan sayısında son yıllarda önemli bir artış yaşandığını gözlemliyoruz. Bunun nedeni ise koçluk hizmetinden yararlanan kişi ve kurumların 3,5 kat karlılık elde etmesi olarak görülebilir” dedi.
Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) hakkında www.icfturkey.org adresini ziyaret edebilirsiniz.