Girişimcilik kültürünü aşılamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak adına kurulan Girişimcilik Vakfı, dünyada örneği olmayan bir destek sistemi olan “Fellow Programı” ile üniversiteli gençlerin yanında. 27 Temmuz’a kadar “Fellow Programı”na başvurarak girişimcilik potansiyeli taşıdığını gösterebilen üniversite öğrencileri, 12 ay boyunca burs alma ve uluslararası girişim ağına dahil olma şansını yakalayacak.
Üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla Girişimcilik Vakfı tarafından geliştirilen “Fellow Programı” başvuruları almaya başladı. 27 Temmuz’a kadar http://www.girisimcilikvakfi.org/form.php adresindeki başvuru formunu doldurup Girişimcilik Vakfı’na gönderen öğrenciler, bir sonraki aşamaya geçme hakkına sahip olacak.
Beş adımdan oluşan seçim süreci, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden ve seçim komitesiyle yapılacak mülakatlardan oluşuyor.
Aylık 500 TL burs imkanı
Başvuran aday sayısında herhangi bir sınırlama getirmeyen “Fellow Programı”na katılma fırsatını yakalayan gençler, program dahilinde ulusal ve uluslararası bir ağın parçası olacaklar. Her üç ayda bir “rol model” alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikayelerinden ilham alma şansını elde edecek olan başarılı gençler, üniversitelerinde “girişim elçileri” olarak görev yapacak. En önemli misyonlarından biri ise, kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı felsefesi doğrultusunda toplumdan aldığı destek ile kazandığı başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak olacak. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan üniversite öğrencileri, aynı zamanda program kapsamında 12 ay boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacaklar.
“Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun” mottosu ile yola çıkan Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, girişimciliğin uzun vadeli bir yatırım olduğunu ve bu yatırım için Türkiye’nin en uygun ülkelerden biri olduğunu belirtiyor. Girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin Türkiye’de bulunduğunu söyleyen Afra, Fellow Programı’nın avantajlarıyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Genç nüfusun girişimcilik fikri ile hayata adım attığı, girişimciliğin etkili bir sosyo-ekonomik dönüşüm meydana getirdiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Çünkü başarılı girişimcilik öyküleri yalnızca pek çok kişiye ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda uzun vadeli olumlu geri dönüşler sağlıyor ve yeni istihdam alanları yaratıyor. Biz de her yıl bir milyon kişinin iş dünyasına girmeye çalıştığı bir ülkede somut projeden çok girişimcilik fikrini yaymak ve en az 10 yıllık Fellow Programımız ile girişimci olmak isteyen üniversiteli gençlere her aşamada destek olmak için dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede üniversite öğrencilerinin programa başvurmak için mutlaka bir fikri olması gerekmiyor. Aslında seçim sürecinde en önemlisi girişimcilik konusundaki motivasyonları ve bunu nasıl dile getirdikleri.”