151 yıldır bağışlarla varlığını sürdüren, eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü Darüşşafaka Cemiyeti, Ankara’da tanıtım etkinliği düzenledi.
Kurulduğu günden bugüne pek çok hayırsever kişi ve kuruluşun destekleriyle bir buçuk asırdır varlığını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, Ankaralı hayırseverlerle buluştu.
Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve kuruluşunun 151. yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti, babasını veya annesini kaybetmiş, yetenekli ancak maddi olanakları yetersiz olan çocuklara kaliteli bir eğitim fırsatı sunarak, yaşamlarını değiştiriyor.
Darüşşafaka Lisesi öğrencilerinin ve Orkestra Akademik Başkent’in sahne aldığı etkinlikte Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çamaş: “Cemiyetimiz, bir buçuk asırdır Darüşşafaka’da süren eğitim ve öğretim faaliyetinin geleceğini garantilemek farklı projeler hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Darüşşafaka Rezidansları. Bugün ileri yaş bakımında örnek teşkil eden Darüşşafaka Rezidansları, bir yandan Darüşşafaka Ailesin üyeleri olarak gördüğümüz bağışçılarımızın ileri yaşların huzurlu, mutlu, sağlıklı, rahat bir ortamda geçirmeleri sağlıyor diğer yandan da öğrencilerimiz için kaynak yaratıyor“ dedi.
Darüşşafaka’yı 151 yıldır hep daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirten Çamaş, önlerindeki süreçte İzmir’de yeni bir okul açma projesinin olduğunu belirterek hayırsever Ankaralılara yardım çağrısında bulundu.
Darüşşafaka, 151 yıldır yaşamları eğitimle değiştiriyor
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.
Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dâhil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.