ANKARA, 28 Mayıs 2015 – Boeing, lösemi tedavisi gören çocuklara daha iyi eğitim olanakları sunmak ve ailelerine destek olmak amacıyla Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) Ankara’daki çalışmalarını destekliyor. Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, dersler, programlar ve bunların çocukların tedavi sürecine hem eğitsel hem de psikolojik etkilerine ilişkin bilgi sahip olmak üzere Lösemili Çocuklar Okulu’nu ziyaret etti.
Dunn, “Buradaki çocukların ve ailelerinin lösemiyle mücadele süreci boyunca neler yaşadıklarını hayal bile etmek güç. En büyük tesellimiz ise löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olması ve bugüne kadar bu konuda çok önemli sonuçların elde edilmiş olmasıdır. Boeing olarak, lösemili çocuklara ve ailelerine eğitim yoluyla güç vermek ve onların iyileştikten sonraki hayatlarına hazırlık süreçlerinin bir parçası olmak için LÖSEV’in çabalarına katkıda bulunabilmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.
Boeing, tedavi gördükleri süre boyunca çocuklara sürekli eğitim olanakları ve aile üyeleri için destek sınıfları sunulmasını sağlayacak çok yönlü bir programa katkı sağlayarak LÖSEV’e yardım ediyor. Bu katkı, çocukları lösemiye yakalanan ebeveynler için Anne-Baba Eğitim Planı, Lösemili Çocuklar Okulu’ndaki öğretmenler için Öğretmen Eğitimi Planı ve ilgi alanlarına göre kendi seçtikleri konulara yönelik olarak geliştirilen Lösemili Çocukların Eğitim Planının yanısıra eğitim materyalleri ve eğitmen maliyetlerinin karşılanmasını içeriyor. Burada amaç, tedavi süreci boyunca kaçırdıkları olağan eğitim fırsatını ve morali çocuklara yeniden kazandırmak ve daha iyi bir gelecek şansını onlara tanımak.
LÖSEV Vakfı Kurucu Başkanı Pediatrik Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün Ezer, “Biz kurulduğumuz yıllarda lösemi tedavisinde % 20’lerde olan iyileşme başarı oranını LÖSANTE Hastanemizde % 92’lere çıkarttık. Altı yıl önce açtığımız dünyanın ilk lösemili çocuklar okulu ile lösemili çocuklarımızın eğitimlerine ve sosyal etkinliklerine büyük önem verdik. LÖSEV okullarında İngilizce ağırlıklı kolej eğitimi sağladık. Tüm bunları bağışlarla tamamen parasız karşıladık. Boeing firmasının destekleri ile eğitim olanaklarımız daha da artacak ve lösemili çocuklarımız yaşıtlarından daha iyi eğitimlere kavuşacaklardır. İnanıyoruz ki; çok iyi birer doktor, öğretmen, avukat olacaklar hatta geleceğin Başbakanı, Cumhurbaşkanı lösemili çocuklarımız arasından çıkacaktır. Biz bu projede LÖSEV’e ve lösemili çocuklarımızın eğitimlerine destek veren Boeing Firmasına ve Türkiye Başkanı Sayın Mr. Bernard J. Dunn’ a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Tedavi süreci boyunca çocuklar okullarından uzak kalıyor ve eğitimleri sekteye uğruyor. Bu çocukların yaşıtlarıyla aynı eğitim seviyesine ulaşmasını sağlamak üzere LÖSEV onlara sanat, müzik, İngilizce, bilgisayar, drama ve edebiyat dersleri veriyor. Lösemili Çocuklar Okulu’nun bugün anaokulu (5-6 yaş), ilkokul – ortaokul (6-14 yaş arası) ve liseyi (14-18 yaş arası) içeren 100’den fazla öğrencisi bulunuyor. Çocukların sosyo-kültürel gelişimlerine de katkıda bulunmak amacıyla tiyatro, sinema ve çevre gezileri gibi etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Çocukların kalem, kitap, okul çantası, üniforma ve hatta ulaşım masrafları LÖSEV tarafından karşılanıyor.