Ankara’da sektörünün öncü isimleri ile iş hayatlarının 2012′de nasıl geçtiğini (#2012deAnkara) ve 2013 beklentilerini (#2013teAnkara) soruyoruz. Bu isimlerden biri olan, Birlik Beton Genel Müdürü sayın İsmail Kahraman’ın görüşlerini aldık.
” Kurumumuz 2012 yılı sezonuna, müşterilerine daha güvenli ve kaliteli hizmet verebilmek için araç filosuna MAN marka 16 yeni araç ilave ederek başlamıştır. Üretim de olmazsa olmazlarımızdan olan sloganımız Kalite, Sürat ve Güven de BİRLİK teyiz, bizim için öncelik kaliteli ürünlerimizi değerli müşterilerimize en iyi şekilde ulaştırmak, Firmamız Çetin geçen rekabete rağmen kaliteden ödün vermeden en iyi şekilde inşaat sektörüne hizmet etmektedir. 2012 yılında kurumumuz irili ufaklı bir çok projeye beton üretmektedir. 2011 yılında Ankara da toplam8.500.000 m3civarında beton döküldü, 2012 yılı şuana kadar yaklaşık9.000.000 m3civarına ulaşmıştır. Ankara da büyük projelerden dolayı beton üretimi çok fazla fakat karlılık noktasın da beklenenin çok altındadır. Firmamız beton sektöründe üretim noktasında kaliteden ödün vermediği için tercih edilen bir markadır.
Firmamız ar-ge laboratuarlarında her geçen gün çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Çalışmalarımızdan örnek kendiliğinden yerleşen beton, ülkemizin deprem kuşağında olmasından dolayı hafif beton, Betona dair her türlü çalışmalarımız araştırmalarımız devam etmektedir. Beton üretiminde kullanmış olduğumuz ham maddeler çimento, agrega (kırma taş), ve diğer malzemeler üretime verilmeden kontrollerden geçirilerek üretime verilmektedir.
Firmamız kalite ile ilgili bütün belgelere sahip Türkiye Hazır Beton Birliği üyesidir.
2013 yılının beton sektöründe 2012 den iyi olacağını beklemiyoruz bir çok proje 2012 yılında başladı sırada bekleyen projeler ile birlikte 2012 den kötü olmasın, daha da iyi olsun ama mümkün değil, konut satışlarına gelince çok yüksek meblağlara konut satılıyor hiçbir müteahhit taviz vermiyor. Beton alımına gelince sinekten yağ çıkartmaya çalışılıyor. Beton sektörü çok zorlu koşullarda yapılan bir hizmet sektörüdür karşılığını en iyi şekilde almak gerekir. Beton sektöründe bu mümkün olmamaktadır. Bu da beton firmasının ve tesis sayısının haddinden fazla olması ile beraber çetin rekabeti ortaya çıkarmaktadır. Hal böyle olunca firmalara aşırı zararlar vermektedir. “