Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Kırıkkale ile Ankara’nın yeniden birleştiğini belirterek, “Bu birleşmeyi Ankaralı sanayici ve işadamlarının iyi okuması lazım. Kırıkkale ve Ankara’yı ticari, sanayi ve sosyal alanda bütünleştirmemiz gerekiyor” dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ASİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisiyle Kırıkkale’ye adeta çıkarma yapan ASİAD Başkanı Barış Aydın, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret ederek, Kırıkkale için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Ankara’nın artık doğu ve batıya doğru çok hızlı büyüdüğünü, bu büyümenin Kırıkkale’ye de kazandırdığını ifade eden Barış Aydın, “Kırıkkale sadece 72 kilometre doğumuzda bulunan kardeş ilimiz. Ankara’daki büyüme dolayısıyla Kırıkkale’yi de etkiliyor. Biz 40’a yakın sektörü temsil eden güçlü bir STK olarak güçleri birleştirme, bölge kalkınması için somut adımlar atmak istiyoruz” dedi.
Barış Aydın, her iki il arasındaki coğrafi birleşmenin Ankaralı sanayici ve işadamları tarafından iyi okunması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Anadolu’ya yatırım yaparak, geleceğin yeni Türkiye’sine katkıda bulunmak isteyen tüm sanayici ve işadamlarının Kırıkkale’yi keşfetmesi gerekiyor. Özellikle sanayi, demir çelik, inşaat ve hizmet sektöründe ortak yapabileceğimiz çok iş bulunuyor. Hızlı tren ile iki il arasında ulaşımın 20 dakikaya kadar düşecek olması, yeni ulaştırma yatırımları, bu alanda acele edenin kazanacağını gösteriyor.”
-Yeşil Vadi’nin önemi-
Ankara’nın doğuya açılan kapısı konumundaki Kırıkkale’nin 45 il için geçiş noktası üzerinde bulunduğunu bildiren Kırıkkale Valisi Ali Kolat da, bu güzergahta, Kızılırmak’ın çevrelediği “Yeşil Vadi” olarak bilinen bölgenin önemine işaret etti.
Kolat, her iki il arasındaki Yeşil Vadi sayesinde Kırıkkale’nin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale için büyük önem taşıyor. 1992 yılından beri gündem de olan bu projenin bir an önce hayata geçmesi lazım. Ancak süreçte yavaşlama var. Gerekirse biz kendi imkanlarımızla bu projeyi hayata geçireceğiz. Yatırımcıların da bölgeye gelerek, bu değerden faydalanmasını arzu ediyoruz. Eskiden sanayici bize gelirdi, artık biz sanayicinin ayağına gidiyoruz. Kırıkkale’de yatırımların artırılması noktasında her girişimde varız.”
-Kırıkkale’nin değerli işgücü-
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, Kırıkkale’nin geçmişi çok eskilere dayanan savunma sanayi tesisleri ile sanayinin okulu olduğunu, şu an ise evrim geçirdiğini kaydetti. Kırıkkale’deki insan gücünün bu nedenle çok değerli olduğunun altını çizen Özdebir, “Bırakın nitelikli işgücünü, niteliksiz eleman bile bulmakta zorlanan Ankaralı sanayiciler olarak Kırıkkale’de kalifiye işgücüne talibiz” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, Kırıkkale’de genç emekli olan çok sayıda kalifiye iş gücü olduğunu, Ankara ve Bursa gibi illerden gelen davetlere karşın bu işgücünün gurbete çıkamadığını söyledi. Saygılı, “Bu çok değerli kitle dışarıda 3 bin liraya çalışmaz ama memleketlerinde bin liraya çalışır. İş gücü sıkıntısı yaşanmaması için ilimizde yatırım öneriyoruz” dedi.
Toplantı sonrası Barış Aydın, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’a onur üyeliği belgesi taktim etti, ASİAD rozeti taktı.