Bilginin sayısallaştığı, bütün iletişimin, veri saklamanın gün geçtikçe daha çok sayısal ortamlarda yapıldığı günümüzde, sayısal ortamların güvenliği önem taşımaktadır. Kişisel ve kurumsal hassas verilerin güvenli bir şekilde korunabilmesi için geliştirilmiş protokoller, standartlar, şifreleme algoritmaları gibi teknik boyutların gündeme alınması ihtiyacı bulunmaktadır. Ayrıca, kişisel haklar kapsamında hangi veriye kimin erişebileceği veya erişemeyeceği gibi sosyal ve etik boyut da bu alandaki çalışmalarda önemli bir yer tutmaktadır.
Bu değerlendirmeler ışığında, ilki 2005 yılında olmak üzere geçmiş dönemlerde üç kez başarılı bir şekilde yapılmış olan Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu’nun, Meslek odasının ve akademik çevrenin bakış açısının da yansıtıldığı bir anlayışla yapılması gerekliliği halen geçerliliğini korumaktadır. Bu sempozyumun akademik çalışmalara olduğu kadar, ilgili kişilerin ve sektör kuruluşlarının sorunlarına da açık bir platform olarak güncel tartışmaları kapsayacak şekilde tekrarlanması yararlıdır. Bu nedenle geleceğe dair teknolojik ve toplumsal bir projeksiyon üreten, somuta yönelik planlamaları tartışan kapsayıcı bir etkinlik olarak 4. Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu EMO Ankara Şubesi, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile birlikte hayata geçirilecektir.
AMAÇ
Sempozyumun öncelikli amaçlarından biri, ağ ve bilgi güvenliği alanında çalışan akademisyenleri, araştırıcıları ve uygulayıcıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmaları ve tartışmaları için zemin yaratmaktır. Sempozyumun amaçlarından bir diğeri de teknik gelişmelerin hukuki ve sosyal yönlerinin bilgi güvenliği perspektifinden değerlendirmelerinin sağlanmasıdır. Son kullanıcıların günümüzde önemi gittikçe artan bilgi güvenliği konusuna dikkatlerini çekmek ve birikimlerini artırmak, ayrıca bu alandaki yeni ürünleri değerlendirme olanağı sağlamak sempozyumunun toplumsal alana yansıması olarak hedeflenmektedir.
KAPSAM
Sempozyum, aşağıda sayılanlarla sınırlı olmayıp farklı konu başlıkları altında, günümüz teknolojisi ve sorunlarına dayalı bir tema içeriğine sahip olacaktır. Gerek toplumsal ve siyasi, gerekse teknolojik açıdan geleceğe ilişkin bu alanları kapsayan bir bakış açısının odamız ve akademik platformlarda tartışılması öngörüsü sempozyum kapsamını belirleyecektir.
- Bilgi ve Etik
- Sistem ve Ağ Güvenliği
- Bilgi ve Veri Güvenliği
- Veritabanı Sistemlerinde Güvenlik
- Kriptoloji
- Mobil Güvenlik Uygulamaları
- Bilgi Güvenliği Hukuku
- Gözetim ve Toplum
- Güvenlik Boyutuyla Sektörel Uygulamalar
Daha ayrıntılı bilgiye ve bildiri gönderimi için gerekli bağlantılara www.abgs.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz