Dünyada 14 ülkede 17 üretim tesisi ile hizmet veren Terraco Group, 1988 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 1980 yılında İsveç’te faaliyetlerinde başlayan ve dünya markası olmayı başaran şirket, önümüzdeki 5 yıllık süreçte Türkiye’de yatırımlarını arttırarak yüzde 400 büyüme oranına ulaşmayı hedefliyor.
Grup olarak 3 binden fazla çeşitte ürünü bulunan şirket, Türkiye’de 250 farklı ürün gamı ile hizmet veriyor.
Dış cephelerde yeni ürünleriyle trend yaratan Terraco Türkiye, önümüzdeki 5 yılda projelere özel çözümler sunarak, çatlak köprüleme konusunda yapısal çözüm getiren derz dolgu macunları, elastomerik boyaları ve dekoratif boyaları, ahşap, seramik vb. cephelere alternatif olarak sunulabilecek daha ekonomik, daha kolay uygulanabilen boyalar gibi özel ürünlerini ön plana çıkararak farklılığını sürdürmeyi planlıyor.
28 yıldır Türkiye’de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan şirket, Türkiye’de 100’ün üzerinde bayisi ve 200’ün üzerinde de kayıtlı uygulama bayisi ile yer alıyor. 81 ilin tümünde olan ilçelere dahi ulaşabilen bir marka olmayolunda emin adımlar ilerleyen grup, beş yıllık genişleme planı kapsamında farklı illerde yatırım yapmayı hedefliyor.
Uluslararası firma olmanın gereklerinden faydalanılarak her sene yeni ürünleriyle farklı çözümler sunma hedefiyle yola çıkan Terraco Group, 2015 yılı içerisinde İrlanda’da devreye aldığı AR-GE merkezi ile ürün kalite sistemlerini ve yeni ürün geliştirme çalışmalarına hızla devam ediyor.
“ISI YALITIMIYLA HER YIL 10 MİLYAR DOLAR TASARRUF”
Teracco Genel Müdürü Bulut Uzun, ısı yalıtım sektörünün yarattığı istihdam ve iş hacminin yanında ülke ekonomisi ve ülkenin büyümesinde öncelikli sektör olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Ülkemizde mevcut yapı stoğunun yalnızca yüzde 10–15’inin ısı yalıtımına sahip olduğuna dikkat çeken Uzun, ülkede tüm binaların ısı yalıtımı tamamlanmış olsa her yıl ithal edilen enerjiden yapılacak toplam tasarrufun 10 milyar dolar civarında olacağını kaydediyor.
Konforlu ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratılması, enerji kaynaklarının korunması, hava kirliliğinin azaltılması, binaların korunması, ısıtma ve soğutma giderlerinin düşürülmesini sağlamanın optimal bir ısı yalıtımının en önemli avantajlarından olduğunu bildiren Uzun, Nüfus artış oranı ve kentselleşme oranının artış hızını düşündüğümüzde inşaat sektörünün önümüzdeki 10 yıl içinde lokomotif sektör olma özelliğinin devam edeceğini öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.