6 Nisan 2016, İstanbul – Nurus, geleceği şekillendiren şirketleri buluşturan Alman Tasarım Konseyi’ne (German Design Council/ Rat für Formgebung) Türkiye’den davet edilen ilk marka oldu. Alman Tasarım Konseyi, dünyanın önde gelen tasarım uzmanlığı merkezi olarak, marka ve tasarımda disiplinlerarası bilgi transferi sağlayan bir platform.
Nurus’un konsey üyeliğinin yanısıra, Renan Gökyay da tasarımda söz sahibi 22 profesyonelin bulunduğu Alman Tasarım Konseyi jürisine davet edildi.
Red Dot Product Design Award’ı ve Design Management Europe’u Türkiye’ye ilk kez getiren, IF Product Design ve GOOD Design’ı mobilya sektöründe Türkiye’de ilk kez kazanan Nurus, içinde German Design Award’ın da olduğu 50’yi aşkın tasarım ödülüne sahip.
Nurus’un Alman Tasarım Konseyi üyeliği, Yönetim Kurulu Üyesi ve Nurus Design Lab Kurucusu Renan Gökyay ve CEO Dinçer Sinici’nin katıldığı basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.
Toplantı, Nurus ürünleri ile keyifli bir çalışma ortamı sunan Kanyon Joint Idea’da düzenlendi.
Dinçer Sinici, Nurus’un 1927’den bugüne uzanan yolculuğunu anlatarak başladığı konuşmasında bugünkü faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dünyada 40’a yakın küresel noktada 50’yi aşkın bayi ile hizmet verdiklerini belirten Sinici, “Bu başarımızın arkasındaki en büyük güç rekabetçi tasarım stratejimizdir. Bu stratejimizin kaynağı inovasyon odaklı bakış açımızdır. ‘İleri teknoloji’, ‘endüstriyel yetkinlik’, ‘entegre otomasyon’ ve ‘tüm süreçlerde sürdürülebilirlik’ ilkeleri doğrultusunda üretim süreçlerimize yön veriyoruz. Tüm bu süreçlerin yanısıra yetenekleri ile ayrışırken kalpleri ile bütünleşen 550 Nurus insanı; bilgi, deneyim ve tutku ile aynı hedefe koşuyor” dedi.
Nurus’un Avrupa’nın tasarım başkenti Münih’te ve Orta Doğu’nun yatırım merkezi Dubai’de kendi showroomunda hizmet verdiğini sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın önde gelen projelerinde tercih edildiğini ifade eden Sinici, yeni başarılarıyla hedeflerinin de büyüdüğünü de belirtti.
Sinici, Nurus’un gelecek dönem hedeflerini şu sözlerle anlattı: “Almanya’daki üst segment ofis mobilyası pazar büyüklüğü yaklaşık 450 milyon Euro. Nurus olarak, Almanya pazarında perakende satışlarımızı ve imza attığımız taahhüt projelerinin sayısını çoğaltarak 2020’de bu pazarın yüzde 5’ine ulaşmayı hedefliyoruz. 2020’de yurtdışı operasyonlarının ciromuz içindeki payını ise yüzde 20’den yüzde 40’a taşımayı hedefliyoruz. 2016’da artan talebe cevap verebilmek üzere perakende ağımızı büyütmek ve yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz.”
“Avrupa’da tasarım alanında söz sahibiyiz”
Nurus Yönetim Kurulu Üyesi ve Durus Design Lab Kurucusu Renan Gökyay toplantıda Alman Tasarım Konseyi’ne üyelik süreci hakkında bilgi verdi ve bu birliğe üye olmanın Nurus’a ve Türkiye’ye kazandıracaklarına vurgu yaptı.
Sadece 173 dünya markasının yer aldığı bir konseye davet edilmenin Nurus için büyük bir gurur olduğunu belirten Renan Gökyay, “Konseyde yer alan firmaların her biri kendi alanında tasarımda söz sahibi ve hepsinin ortak noktası da ‘geleceği şekillendiren markalar’ olmaları. Bu tanımlama bütün sektörlerden bağımsız… Çünkü bu konseye Adidas da, Bosch da, Porsche de üye… Alman hükümetinin de makro ekonomik stratejisi doğrultusunda destekleyerek kaynak ayırdığı Alman Tasarım Konseyi üyeliğine kabul edilerek Avrupa’da da söz sahibi bir tasarım kuruluşu olduğumuzu bir kez daha gösterdik ve geleceği şekillendiren şirketler arasındaki yerimizi aldık” dedi.
Üyelik, Nurus’un global stratejilerini destekleyecek
Konsey üyesi olarak birçok avantaja sahip olacaklarını, düzenlenen yıllık toplantılara ve workshoplara katılacaklarını ifade eden Gökyay, “Dünyada tasarımda söz sahibi markalarla bir arada bulunmak, bizim de bu konudaki ufkumuzu genişletecek ve global stratejilerimizi destekleyecek” dedi.
Üyelik, Türk endüstrisinin itibarına da olumlu katkı yapacak
Nurus’un Turquality kapsamında yer alan ve programın gerekliliklerini karşılayan firmalardan biri olduğunu da hatırlatan Gökyay, global ortamda markalaşma yönünde aldıkları desteği “Olumlu Türk Malı” imajını güçlendirmede etkin olarak kullandıklarını ifade etti.
Bu üyeliğin Türk endüstrisinin itibarının yükselmesine de katkıda bulunacağını söyleyen Gökyay, “Unutmamalıyız ki Çin, Uzakdoğu gibi taklide yönelik endüstrilerin rekabette yer aldığı global ortamda, Türk firmaları ancak katma değerli ürünler ve hizmetler yaratarak rekabet avantajı sağlayabilir. Bu da ancak Ar-Ge ve tasarım yatırımıyla gerçekleşebilir. Biz bunun kanıtıyız. Umarım marka stratejisinin temelinde özgün tasarım olan ve Ar-Ge yatırımlarını bu yönde şekillendiren firmalar için ilham kaynağı oluruz. Dileyen şirketlerle bu konudaki deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyarız” dedi.