Dünyanın lider yiyecek içecek şirketlerinden PepsiCo’nun Nielsen ana sponsorluğunda ve Hackquarters işbirliğiyle hayata geçirdiği “PepsiCo Insight Challenge” yarışması sonuçlandı.
Tüketici ve pazar içgörüleri konusundaki girişimleri desteklemek amacıyla 1-19 Eylül tarihlerinde 1 milyondan fazla kişiye ulaşan yarışmaya 6 farklı ülkeden kurumsal ve bireysel 300’ü aşkın başvuru yapıldı.
3 ülkeden finalist olan 16 şirket, 23-24 Eylül tarihlerinde PepsiCo ve Nielsen’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra “Melek yatırımcılar” ve teknoloji yatırım fonları yöneticilerinden mentorluk aldıktan sonra, 25 Eylül’de final sunumlarını yaptı.
Teknoloji girişimlerini yönlendiren önde gelen isimlerden kurulu jüri
Yarışma jürisinde PepsiCo Avrupa ve Afrika Tüketici ve Pazar İçgörüsü Başkan Yardımcısı, Tim Warner, Nielsen Innovate ve Nielsen Yatırım Fonu’nun Yöneticisi Bruce Haymes, PepsiCo Doğu Avrupa Bölgesi Pazar İçgörüleri ve Analitik Departmanları Yöneticisi Volkan Öngüç, Özyeğin Üniversitesi kurucularından ve Işık Üniversitesi’nin Kuluçka ve İnovasyon Departmanının yöneticisi Prof. Dr. Ali Beba, 500 Startups Türkiye Fonu’nun Yöneticisi Rina Onur ve Hackquarters Girişim Hızlandırma Şirketinin Kurucusu Kaan Akın yer aldı.
PepsiCo Özel Ödülü, alışveriş fişleri üzerinden sadakat programı sunan Outkart projesinin oldu
Alışveriş fişleri üzerinden tüketicilere direkt olarak sadakat programları sunan OurCart, PepsiCo Özel Ödülü’ne layık görüldü. Sunulan 16 proje arasından seçilen Outcart projesinin yaratıcıları, PepsiCo Avrupa merkez ofisinde ağırlanmaya hak kazandı.
İnsan görüşüne ihtiyaç duyulan tüm iş problemlerini bilgisayar ve kameralarla otomatikleştiren Vispera ile akıllı telefonlar aracılığıyla mobilize bir şekilde şirketlerin ihtiyaçlarına çözüm bulan Twentify şirketleri ise Nielsen Özel Ödülü’ne layık görüldü. Söz konusu şirketler, Nielsen’in merkez ofisinde teknolojilerini Nielsen ile birleştirmenin yollarını arayacak.
PepsiCo ve Nielsen ile işbirliği fırsatı
Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) sektöründe bir ilk olan projenin finalinde seçilen projeler, PepsiCo ve Nielsen ile uluslararası düzeyde işbirliği yapmaya hak kazandı.
Pazar araştırmaları ve tüketici içgörüsüne ilişkin yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi ve girişimlerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen PepsiCo Insight Challenge, FMCG alanında gerçekleştirilen ilk yarışma olma unvanını da taşıyor.
Yarışma sonrasında PepsiCo Insight Challenge’ı değerlendiren jüri üyelerinden PepsiCo Avrupa ve Afrika Tüketici ve Pazar İçgörüsü Başkan Yardımcısı Tim Warner; “PepsiCo olarak inovasyona önderlik etmek bizim görevimiz, bu yarışmayla kurduğumuz bağlarla rekabette daha ileri geçeceğimize eminiz” dedi. Nielsen Innovate ve Nielsen Yatırım Fonu’nun Yöneticisi Bruce Haymes ise “Kurumların yeni teknolojileri hızla benimsemesi çok önemli, bu konuda PepsiCo’nun attığı adımda onların yanında olmak çok güzel. Bunu İstanbul’da yapmak, birçok dünya şehrine örnek olacaktır” diye konuştu.
Tüketici ürünleri alanında Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten PepsiCo Doğu Avrupa Bölgesi Pazar İçgörüleri ve Analitik Departmanları Yöneticisi Volkan Öngüç; ”Burada kurumsal şirket ile girişimcileri bir araya getirmenin çok güzel bir örneğini sergiledik, bu iki tarafa da güç katacaktır. İşbirliği yapmayı planladığımız girişimleri desteklemek ve birlikte geliştirmek, yeniliklere liderlik etmek, uzun vadede sürdürülebilir büyümemizin temel taşları olacaktır” dedi.
Prof. Dr. Ali Beba: “Kurumların girişimcilik fikir yapısına yakın olması onları uzun vadede genç ve dinamik tutarak liderliklerini garantileyecektir. PepsiCo’yu bu güzel adımı için tebrik ederim”
500 Startups Türkiye Fonu’nun Yöneticisi Rina Onur: “Teknolojik girişimler dünyada büyük ekonomik ve sosyal kalkınmayı körüklüyor. Bu teknolojik gelişmeleri desteklemek için yaptığımız yatırımlar, PepsiCo ve Nielsen gibi şirketlerin işbirliğiyle daha sağlam adımlarla büyüyerek, dünya seviyesinde ölçeklenebilir”
Hackquarters Girişim Hızlandırma Şirketinin Kurucusu Kaan Akın: “PepsiCo’nun öncülük ettiği bu etkinlik, umarım birçok kurumsal şirkete örnek olur, girişimci-kurum işbirliğini ve inovasyonu tetikler.”