Her çocuğun kendine özgü bir yeteneği var ve okul seçiminde de bu farklılıklar belirleyici rol oynuyor. Ancak aileler, çoğu zaman çocuklarının hangi alanlarda yetenek sahibi olduğu konusunda bilgi sahibi olamıyor. Bu nedenle geliştirilen mentor öğretmenlik sistemi, oldukça önemli. Bu sistem, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarını, kendi becerilerinin, özelliklerinin farkında olmalarını ve aynı zamanda da ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarını sağlıyor. Mentor öğretmenlik sistemini, bireysel çalışmalar halinde uygulayan Kavaklıdere Koleji de bu yöntem ile öğrencilerin potansiyellerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Teknoloji ve bilişim çağında yaşadığımız bugünlerde, temel kodlama eğitimi en büyük gerekliliklerin başında geliyor. Bu gerekliliklerin sonucu geliştirilen kodlama eğitimi, robotik, algoritma, 3D tasarım ve oyun tasarım programları çerçevesinde öğrencilere aktarılıyor. Çocuklar, bu sayede gelişim sürecinde olan dünyada var olmayı ve bundan her anlamda faydalanmayı öğreniyor. Aynı zamanda bu yöntem ile öğrencilerin problemlerine karşı çözüm yolları üretmelerini sağlamak da amaçlanıyor. 3 boyutlu tasarımlar yapabildikleri programlama araçlarını kullanma imkanı da bulan çocuklar, kodlama eğitimiyle birlikte çağa önderlik eden bireyler haline geliyor.
Kavaklıdere Koleji Kurucu Temsilcisi Psikolog Enes Erdem Barut, “Uyguladığımız eğitim metotları ile çocuklarımız üstün matematik sorularını çözebilecek düzeydeler. AMC (American Mathematics Competitions) ve uluslararası matematik yarışmalarında birçok altın madalya ve kupa kazandık Bunun yanında katıldığımız birçok yarışmada da çok sayıda birinciliğimiz var. Son olarak katıldığımız matematik yarışmasında jüri özel ödülüne ve altın madalyaya layık görüldük ki bu bizim için çok önemli bir başarı. Türkiye geneli LGS sınavında ise şu an Çankaya birincisiyiz. Aslında tüm bu başarılarımıza baktığımızda gönül rahatlığıyla ‘Kavaklıdere Koleji Rekora Koşuyor’ diyebiliyoruz” şeklinde konuştu.