GGY’nin İşte Fırsat Toplantısı’na katılan ünlü işadamı Ali Kantur, Mamak çöplüğünde yarattıkları mucizeyi anlattı. “Çöplükte 400 kişi yaşıyordu” diyen Kantur, bugün çevresinde AVM’ler ve lüks konutlar yükselen çöplükte orkide yetiştiğini söyledi.
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin 27. İşte Fırsat Toplantısı, üyelerin yoğun katılımıyla Hilton Ankara Oteli’nde gerçekleşti. Üyelerin firma sunumuyla başlayan toplantının açılış konuşmasını GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu yaptı. Bugüne değin 26 kez düzenledikleri İşte Fırsat Toplantıları’nın, şehrin en önemli marka organizasyonlarından biri haline geldiğini söyleyen Başkan Allıoğlu, “Bu toplantılarda iş, siyaset, spor, sanat ve bilim dünyasının çok önemli isimleri ağırladık. Konuşmacı konuklarımızın her biri, genç girişimcilerimizden çok büyük ilgi gördü, tecrübe ve tavsiyeleriyle yaşamlarımıza dokundu. Her toplantımıza yüzlerce kişi katıldı, toplamda binlerce genç girişimciye ulaşıldı” dedi.
GGYD Kendi Merkezini Satın Aldı
Yılın neredeyse her ayında bir veya birkaç çalışma içerisinde geçiren GGYD’nin artık kabına sığmadığının altını çizen Başkan Allıoğlu, “Sadece kabımıza değil binamıza sığmadığımızı hissettiğimiz andan itibarense yeni bir arayış içindeydik.
Yönetim olarak verdiğimiz sözlerden birini daha tuttuk ve yeni dernek merkezimizi satın aldık. Üyelerimize yaraşır, son derece modern, geniş, fonksiyonel yeni dernek merkezimizin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu. Başkan Allıoğlu’nun konuşmasının ardından ise kürsüye, ülkemizde girişimciliğin en önemli isimlerinden ITC Entegre Katı Atık Yönetim Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur çıktı. Genç girişimcilere Mamak çöplüğünde kurdukları geri dönüşüm tesisinin yarattığı mucizeyi anlatan ve “En sevdiğim iş çöpçülük” diyen Ali Kantur, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bir Yandan Çöp Geliyor, Bir yandan Konut Yapılıyor
“Mamak çöplüğünün iki kilometrelik çevresinde gecekondu dışında yerleşim yoktu ve bu gecekondularda 400 kişi yaşıyordu. Biz öyle bir teknoloji kurduk ki bugün çöplüğün çevresinde AVM’ler, lüks konutlar yükseliyor. Bir yandan bölgeye Ankara’nın tüm ilçelerinden çöp gelmeye devam ediyor, diğer yandan yeni konutlar inşa ediliyor. Alanda birçok şey üretiliyor ama bana göre en önemlisi orkide üretiliyor olması. Biz orada kök hücreleriyle oynayarak istediğimiz orkideyi yetiştiriyoruz. Tesislerimizde her gün 15 bin ton belediye katı atıklarını işliyoruz. Bu da Türkiye’nin yaklaşık yüzde 25’ine tekabül ediyor. Çöpü yok etme teknolojilerine sahip tek şirketiz. Dünyanın en büyük ayrıştırma istasyonlarından birine sahibiz; burada camları, organik maddeleri ve metalleri ayrıştırıyoruz. Ankara, tesislerimiz sayesinde tıbbi atığı yakarak yok eden tek şehir.”
İşadamı Ali Kantur konuşmasının ardından genç girişimcilerin sorularını da yanıtladı. Kantur, “Başarıda sadece bilgi yeterli değil. Bilgi, görgü ve kültür birlikte artmalı. Görgüsüz ve kültürsüz insanın bilgisi çok tehlikelidir” dedi.