Derneğin Kurucu Başkanı Savaş Ünsal “Girişimcilerimiz için alternatif fon imkanı yaratan Kitlesel Fonlama sistemi Dünya’da hızla yaygınlaşıyor. Yeni Kanun teklifinin gündeme gelmesiyle birlikte Ülkemizde “Kitlesel Fonlama” platformlarının sağlıklı işleyişinin başlayacağını ve bugün 60MUSD olan yatırım fonlarını geçerek, 3 sene içinde 250MUSD toplam fonlama hacmine ulaşacağını öngörüyoruz. Derneğimizin misyonu; bugün çok az sayıda olan ve genellikle “Ödül” bazlı olan crowdfon.com, BiAyda.com, FonlaBeni.com, FonGoGo, ArıKovanı, Buluşum gibi Kitlesel Fonlama platformlarına yenilerinin eklenmesi ve girişimci eko-siteminde alternatif fon imkanı sunacak platformların çoğalması ve yaygın kullanımları için gerekli düzenlemelerde Kamu kuruluşlarına destek verilmesi, bu konuda gerek girşimcilere gerek platformlara tanıtım, işleyiş, eğitim desteklerini verebilmektir. Hedefimizi ise Türk Girişimcilerinin Kitlesel Fonlama Platformları aracılığı ile 2023 senesinde 1MilyarUSD fon kaynağına ulaşmalarını sağlamak olarak belirledik” dedi.
Kitlesel Fonlama Derneği”nin dün yapılan ilk Genel Kurulunda belirlenen Yönetim Kurulu ve Dernek organları girişim sektörünün etkin kişilerinden oluşuyor.
Savaş Ünsal Yönetim Kurulu Başkanı
Crowfon.com Kurucusu
Kenan Çolpan Yönetim Kurulu Başkan Yrd.
İTÜ Teknokent Genel Müdürü
Hulusi Berik Yönetim Kurulu Başkan Yrd ve Genel Sekreter
Keiretsu Forum Istanbul, Kurucu Ortak
Akın Rota Yönetim Kurulu Başkan Yrd.
Arkan&Erkin Kumusal Finans, Ortak
Doğan Taşkent Yönetim Kurulu Başkan Yrd.
Melek Yatırmcılar Derneği Danışma Kurulu Üyesi
Denetim Kurulu
Gökhan Duyarlar Kurucu Üye
GD Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Çiğdem Toraman Kurucu Üye
StartersHub CEO
Fatma Hacıoğlu Kurucu Üye
Hafa Danışmanlık, Kurucu Ortak
Hukuk Danışmanlığı
Ela Cenudioglu Avukat, CENUDILAW, Kurucu Ortak
Kitlesel Fonlama sisteminin girşimcilerin projelerini veya şirketlerini hızlı hayata geçrimesinde önemli rol oynayabileceğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İTÜ Teknopark Genel Müdürü Kenan Çolpan, “Yeni Kanun tasarısı İTÜ Çekirdek gibi ülkemizdeki diğer Kuluçka Merkezlerinde yetişen yüzlerce girişimcilerin daha hızla gerekli fonlara ulaşmalarını sağlaması açısından büyük önem arz ediyor. Özellikle teknoloji alanında girişimcilerin önünü açacak Kitlesel Fonlama sisteminin Teknoparklar tarafından da etkin bir araç olarak kullanabileceğini düşünüyoruz” dedi.
Derneğin kuruluş aşamasını tamamlaması ve yeni Yönetim Kurulu ve Organlarının belirlenmesini takiben, sektördeki aktif Kitlesel Fonlama platformları, Girişim yatırımcıları, Teknopark ve Kuluçka Merkezleri, Yatrım ve Girişim Bankaları, Öncü özel sektör firmaları, yarı Resmi kuruluş ve STKların derneğe üye olmak için beklediğini belirten Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Hulusi Berik, “Ocak ayının ilk haftası içinde bu kuruluşlara resmi davet mektubu yollamış ve sektörün ilgili kuruluşlarını aynı çatı altında toplamış olmayı planlıyoruz. Ocak ayı içinde yeni kanun tasarı hakkında sektörün görüşlerini belirlemek amacı ile Sn. Akın Rota, Av. Ela Cenudioğlu liderliğide bir çalışma grubu oluşturduk. Amacımız en kısa sürede ilgili partilerin katılımıyla Kitlesel Fonlama sisteminin Ülkemizde etkin bir şekilde başlaması ve yaygınlaşmasına katkı sağlıyabilmek” dedi.