E-Hukuk Derneği’nin düzenlediği E-Hukuk Sohbetleri’nin 3. ayağında konuşan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Türkiye’deki hukuk sisteminin girişim ekosistemine “Destek mi yoksa engel mi?” olduğu konusunu bilgi ve tecrübeleri ışığında değerlendirdi.
Hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak uydurması gerekliliğinden yola çıkarak kurulan E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği (E-Hukuk Derneği) bu yoldaki faaliyetlerine E-Hukuk Sohbetleri ile devam ediyor.
18 Şubat Perşembe günü İstanbul’da girişim destekleme platformu StartersHub’ta 3’üncüsü gerçekleştirilen etkinliğin bu seferki konuğu Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın idi.
Aydın, katılımın ücretsiz olduğu sohbette girişimci ve yatırımcı gözüyle Türkiye’deki hukuk sisteminin girişim ekosistemine “Destek mi yoksa engel mi?” olduğu konusunu bilgi ve tecrübeleri ışında değerlendirdi.
“İşini iyi yapan ve sizi anlayan hukukçularla çalışın”
Girişimci ve yatırımcı olarak kariyeri boyunca pek çok tecrübe edinen Nevzat Aydın, hukukçulara, girişimciler için hızın ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu anlamaları, çalıştıkları girişimcinin sektörü ile hukuki süreçleri yorumlayıp, “girişimcinin dilinden anlaması” tavsiyesinde bulunurken girişimcilere ise “İşini iyi yapan ve sizi anlayan hukukçularla çalışın” tavsiyesinde bulundu.
Ülkemizdeki hukuk sisteminin özellikle teknoloji konusunda gerçekleşen yeniliklere geç ayak uydurduğunu belirten Aydın, 15 yıllık iş yaşamında kendisinin de zaman zaman yaşadığı hukuki problemleri dinleyicilerle paylaştı.
Dinleyicilerin %40’ını hukukçuların oluşturduğu söyleşide Nevzat Aydın, ülkedeki girişimlerin çok daha artmasını temenni ettiğini ve hukuki süreçlerin girişimci adaylarının gözlerini korkutmaması gerektiğini söylerken Türkiye’de hukuk sisteminin teknolojik gelişmelere ayak uydurmasının önemine de değindi.
“Çocuğumun doğumundan sonra hayatımdaki en mutlu gündü!”
Yemeksepeti.com’un satışından sonra 27 milyon doları şirket çalışanı 147 kişiye dağıtarak kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Nevzat Aydın, konuyla ilgili olarak “Satıştan gelen para benim hesabıma yattığında değil, bu paranın insanların hesaplarına yattığı gün daha çok sevindim. Çocuğumun doğumundan sonra hayatımda en mutlu olduğum gündü. Biz şirketi hep birlikte bugünlere getirdik, bu işi beraber başardık.” şeklinde konuştu.
Aydın, şirketlerde işten ayrılan çalışanların yaklaşık %30 oranında işe iade davası açtığını ancak Yemeksepeti.com olarak şimdiye kadar bu hususta tek bir davayla bile karşı karşıya kalmadıklarını belirterek, çalışanları ile ilişkisine verdiği önemin bir kez daha altını çizdi.
Nevzat Aydın tarafından 2001 yılında kurulan Yemeksepeti.com 2015 Mayıs ayında 589 milyon dolar gibi yüksek bir meblağa Delivery Hero’ya satılmış ve bu satış Türkiye tarihinin en büyük internet satışı olmuştu. Satış sonrası şirketteki CEO’luk görevine de devam eden Aydın, halen bu görevini yürütmektedir.