GGYD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Referandumda çıkan sonuca saygı duymak, birlik ve bütünlük içinde çalışmak ve artık işimize gücümüze bakmak zorundayız” denildi.
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan M.Nezih Allıoğlu tarafından yapılan açıklamada pazar günü gerçekleşen halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Türkiye’nin özellikle 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bu yana sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anımsatan Başkan Allıoğlu, “Ülkemizin yönetim sistemini değiştiren halk oylamasıyla birlikte Türkiye yeni bir sürece girmiştir. Pazar günü yapılan referandum sonucu ortaya çıkan tablo halkın iradesidir ve saygı duymak gerekir. Sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Artık kısır tartışmaları, karşılıklı suçlamaları, ötekileştirmeyi bir kenara bırakıp birlik ve bütünlük içinde çalışma zamanıdır. Artık ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için sağduyuyla hareket etme, tüm kesimleri kucaklayarak doğru adımları atma zamanıdır” dedi.
Piyasalarda Yaprak Kıpırdamıyor
GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, özellikle iç piyasanın aylardır referanduma kilitlendiğini, piyasalaın sıkıntılı olduğunu hatırlattı. Allıoğlu, şöyle devam etti:
“Ülke olarak tek bir gün dahi kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Çalışmak, daha fazla üretmek, ürettiğimizi dünyanın her yerinde pazara sürmek, daha fazla kazanmak zorundayız. Yani şunu diyoruz; referandum bitti artık ekonomiye odaklanalım. Zor günler geçirdik, yeniden toparlanmaya başlayalım. Ülkeler bugün nüfusları oranlarıyla değil; ekonomileriyle, ürettikleriyle güçlü veya zayıftır. Türkiye dünyanın sayılı güçlü ülkeleri arasında yer alsın istiyorsak en önce ekonomisini güçlendirmek zorundayız. Her yıl ortalama yüzde 6-7‘lik ekonomik büyümeyi sağlamak, yerli ve yabancı yatırımcı için güven ortamı oluşturmak, sanayiden turizme tüm sektörlerin sorunlarını ivedilikle ele alıp beklentilerine karşılık vermek, önceliklerimiz olmalıdır. Yeni yatırımlar için, üretim ve istihdam artışı için, refah seviyesi yüksek insanlarımız için ‘canlı ekonomi, güçlü ekonomi’ diyoruz.