Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilecek olan “Sosyal Medya Uzmanlığı ve Medya Okur-Yazarlığı Sertifika Programı” deneyimli ve alanlarında uzman olan eğitim kadrosuyla Ankara’da başlayacaktır.
Sosyal Medya Uzmanlığı ve Medya Okur-Yazarlığı Sertifika Programı
Program İçeriği
Sosyal Medya Uzmanlığı ve Medya Okur-Yazarlığı Sertifika programı Sosyal Medya İletişimine yönelik hazırlanmış bir eğitim programıdır. Programda Sosyal Medya’nın nasıl ortaya çıktığından, sosyal medyanın geleceğine kadar uzanan bir yelpaze içerisinde tüm disiplinler ve uygulama araçları detaylı olarak anlatılacaktır. Program içeriği kimi zaman geleneksel PR’a kimi zaman teorik iletişime, kimi zaman da geleneksel müşteri ilişkilerinden, siyaset bilimine geçiş yapmaktadır. Bunun yanında, Medya Okur-Yazarlığı programının esas amacı günümüzde okur-yazarlığının önemini vurgulayıp hizmet sektörünün yarattığı fırsatları değerlendirmemizi kolaylaştırmaktır.
Amaç
Sosyal Medya Programı’nın amacı hızla gelişen sosyal medya iletişimi anlamında şu anda gerek Halkla İlişkiler gerekse Dijital sektörde görülen sosyal medya uzmanı kaynağı açığını hızlıca kapatmak ve aynı zamanda sektörü geliştirebilecek kalitede uzman yetiştirmektir. Medya Okur-Yazarlığı Programı’nın amacı ise eğitim kalitesini yükseltip gelişen ve büyüyen yeni nesle öncülük edebilme fırsatıdır.
Sosyal Medya Nedir?
Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir.
Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya informal eğitim yollarından da bir tanesidir. Teknoloji, telekomünikasyon, sosyal iletişimin kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlandığı bir yapıya sahiptir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini bu bağlamda paylaştığı bir çerçeveye de sahiptir.
Sosyal medya aynı zamanda “Kullanıcıların Ürettiği İçerik” ve “Müşterilerin Ürettiği Medya” kavramlarını da ortaya çıkarmış, bu yapısıyla da ticari plandaki anlamını kazanmıştır.
Sosyal Medya Uzmanı ve Medya Okur-Yazarı
Sosyal Medya Uzmanı, sosyal medya ağlarında marka ve firma ya da şahıs hakkında
konuşulmasını, takip eder ve sosyal ağlarda firma ve marka hakkında neler yazıldığını takip ederek buna uygun iletişim stratejisi belirler ve uygular. Medya okur-yazarlığı sertifikasına sahip olanlar ilkokul ve ortaokullarda öğretmen olarak ders verebilecek duruma gelebileceklerdir.
Kimler Katılabilir?
Programa, özellikle Halkla İlişkiler çalışanları, yeni mezun veya halen öğrenci Halkla İlişkiler ve İletişim Bölümü Fakültelerinden ya da Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden sosyal medya uzmanı olmak isteyen dijital sektör çalışanlarına, Sosyal Medya iletişimini kurumsal hizmet olarak alan marka yöneticilerine kadar yenilikçi ve girişimci ruha sahip herkes katılabilir.
Eğitim Programı
Eğitim programı 26 Mayıs 2012 – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında her Cumartesi ve Pazar toplam 64 saat olarak planlanmıştır.
Katılım Ücreti
Sosyal Medya Uzmanlığı + Medya Okur-Yazarlığı Sertifika (toplam 64 saat)
ŞOK FİYATIYLA SADECE 500 TL (iki taksit avantajıyla)
Kayıtlar 17 Mayıs’a kadar yapılmaktadır. Hafta sonları sosyal medya uzmanlığı dersine katılamayanlar için hafta içi TELAFİ dersleri verilecektir. (Çarşamba 18.00-20.30)
Eğitim Başlangıç – Bitiş Tarihleri : 26.05.2012-17.06.2012
Son Kayıt Tarihi : 18 Mayıs
Eğitim Süresi : 64 Saat
Eğitim Günleri : Cumartesi – Pazar (hafta içi Çarşamba (Sosyal Medya telafi dersleri)
Ders Saatleri : SM-10.00 – 13.00, MOY-14.00-19.00
Ücret : 500 TL (2 taksit)
İrtibat: 0507 600 67 61 (Nevin hnm)
Eğitim Kadrosu:
• Medya Okur Yazarlığı :
Yrd.Doç.Dr.Poyraz GÜRSON (Atılım Üniversitesi HİR Bölüm Başkanı)
Özgür AKSUNA(RTGD Oscarlı Radyocu, Max Fm Morning Show Dj, Diksiyon eğitmeni, Yazar)
• Sosyal Medya Uzmanlığı:
Ali Rıza BABAOĞLAN (SAP)
Fatih GÜNER (Sosyalmedya.co)
Özer DEMİR (Taraftasay.com)