Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri arasına girmeyi hedefleyen Atılım Üniversitesi, araştırmaya sadece öğretim elemanlarının değil öğrencilerinin de dâhil olması için büyük çaba gösteriyor. Araştırma kültürünü yaygınlaştırmak ve geleceğin Türkiyesi için araştırmacı ve yaratıcı bir nesil yetiştirmek üzere iş hedeflerini belirleyen kurum, bu kapsamda 2010-2011 Akademik Yılı’nda Lisans Araştırma Programı’nı (LAP) başlattı. Bu kapsamda hazırlanan projeleri değerlendiren Atılım Üniversitesi, belirlediği en iyi projeleri açıkladı.
Yakın bir gelecekte dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri arasına girmeyi hedefleyen, Atılım Üniversitesi, 2010-2011 Akademik Yılı’nda lisans öğrencileri özelinde yeni bir araştırma programı başlattı. Çağrılı LAP ve Kredili Ders LAP projeleri olmak üzere iki çeşit olan Lisans Araştırma Programı (LAP) ile lisans düzeyinde araştırma kültürünü yaygınlaştırmak, geleceğin Türkiyesi için araştırmacı ve yaratıcı bir nesil yetiştirmek hedefleniyor.
Bir yüksek öğretim kurumu bilimsel çalışmalar yapıyor, bilgi üretiyorsa gerçek anlamda bir ‘üniversite’ olur bilinciyle hareket eden Atılım, bu kapsamda da öğrencilerini mezun olmadan araştırma dünyasına girmeye teşvik ediyor ve onları destekliyor. Türkiye’de son yıllarda bilimsel çalışmalara sağlanan desteklerden yararlanan bunun yanı sıra farklı konularda dünyada ses getirecek pekçok çalışmayı da Atılım Üniversitesi olarak destekleyen kurum, 2010-2011 Akademik Yılı’nda başlattığı LAP projesi ile de araştırma konusuna verdiği önemi bir kez daha kanıtlıyor.
Araştırma üniversitesi olma iddiasıyla çalışmalarını yürüten Atılım’ın şu anki yerleşkesinde toplam 95 adet son teçhizat ile donanımlı laboratuarları da bulunuyor. Araştırmaya sadece öğretim elemanlarının değil öğrencilerinin de dâhil olması için büyük çaba gösteren kurum, bu kapsamda başlattığı Lisan Araştırma Programı’na (LAP) büyük önem veriyor.
Her türlü lisans düzeyinde araştırma projelerinin desteklendiği LAP kapsamında; bağımsız bir araştırma konusunda bir danışman öğretim elemanı önderliğinde kurulan öğrenci takımlarına sağlanan destek projesi Çağrılı LAB’da birinciliği İşletme Fakültesi / Halkla İlişkiler Bölümü’nün hazırladığı Türkiye’de Siyasal Partiler projesi alırken, Mühendislik Fakültesi/İnşaat Mühendisliği’nin çimentonun mikro yapısını incelediği projesi ikinciliğe, Mühendislik Fakültesi/Mekatronik Mühendisliği’nin hazırladığı güneş arabası projesi ise üçüncülüğe layık görüldü.
Lisans programı çerçevesinde bir akademik yıl boyunca süren araştırma derslerinin takım çalışması şeklinde yürütülmesi için sağlanan desteklerden biri de Kredili LAP. Burada da birinciliği Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği’nden öğrencilerin hazırladığı tarama tabanlı otomotik yazılım reorganizasyon aracı kazanırken, Mühendislik Fakültesi/Endüstri Mühendisliği’nin Ankara’da bulunan AVM’lerdeki etkinliklerin ölçümü projesi ikinciliği, İşletme Fakültesi/Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi’nin kamusal akıl stüdyosu ise üçüncülüğe hak kazandı.