Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata ile farklı uzmanlık gruplarıyla Bilişim Teknolojileri sektörüne profesyonel hizmetler sunan Sürat Teknoloji, Ankara’daki kurum ve kuruluşlara hizmet vermek üzere işbirliği yaptı. Teradata ve Sürat Teknoloji arasındaki iş ortaklığı, başta kamu sektöründe hizmet verenler olmak üzere, kurumlara İş Zekası alanında pek çok avantaj sağlayacak.
04.06.2012, Ankara- Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata ile farklı uzmanlık gruplarıyla Bilişim Teknolojileri sektörüne profesyonel hizmetler sunan Sürat Teknoloji arasındaki iş ortaklığının duyurulduğu toplantı, 4 Haziran Pazartesi günü JW Marriott Hotel Ankara’da gerçekleştirildi.
“Veriden Değerli Bilgiye” başlığıyla düzenlenen toplantıda, Teradata ve Sürat Teknoloji arasında gerçekleşen işbirliğinin, başta kamu sektöründe hizmet verenler olmak üzere, kurumlara sağlayacağı fayda ve avantajlar paylaşıldı.
Teradata ve Sürat Teknoloji iş ortaklığının Ankara’daki kurum ve kuruluşlara değer katacağına inandıklarını belirten Teradata Ülke Müdürü Gamze Aydın, Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde ‘Vatandaş odaklı hizmet’ anlayışının günden güne daha da ön plana çıktığını söyleyerek şöyle konuştu:
“Kamu sektörünün kalbinin attığı şehir olan Başkent Ankara son yıllarda Bilişim Teknolojileri (BT) alanında önemli bir dönüşüm yaşıyor. Bugün, tıpkı özel sektör gibi, kamu da BT’nin önemini son derece iyi kavramış durumda. Kamunun sahip olduğu veri hacmini düşündüğümüzde, bu verileri anlamlı kılacak İş Zekası çözümlerine neden ihtiyaç olduğu da açıkça ortaya çıkıyor. İş Zekası çözümleri ile kurumlar, sahip oldukları veriyi analiz edebiliyor ve akıllı süreçlerden geçirerek bunları bilinçli kararlar haline getirebiliyorlar. Alanında dünya lideri Teradata ile Türkiye bilişim sektörünün lider firmaları arasında yer alan Sürat Teknoloji iş ortaklığının, kurumların doğru kararlar almalarına yardımcı olacağına, bu anlamda Türkiye’yi 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaştıracağına inanıyoruz.”
Günümüz dünyasının global bir köy, ülkelerin ise adeta birer işletme olduğunu vurgulayan Sürat Teknoloji Bölge Müdürü Serkan Çalışıcı ise, “Kamu kurumları, Bilgi Teknolojileri’ni Karar Destek Sistemleri ile destekleyerek, doğru veriler üzerinden zamanında doğru kararlar vermek istiyor. Her alanda kamu maliyetlerinin daha uygun rakamlar ile daha iyi hizmete dönüşmesinin yolu, zamanında doğru kararlar verebilmekten geçiyor. Günümüz bürokrat ve yöneticileri de bu konunun farkında. Millet olarak çok küçük yaşlardan itibaren bilgisayarı seviyor, kullanmak istiyoruz. Sosyal medya platformlarında hep ilk sıralarda bulunmamız da bunun bir göstergesi. Bugün bir parti lideri, nasıl daha iyi hayat standartları sağlayacağını anlatırken, doğru kararları doğru zamanda vermek için Bilgi Çağına Uyum Paketi getireceğini de eklese yeridir. Günden güne bireysel ve toplumsal olarak veri üretimimiz artıyor. Teknolojinin izin verdiği olanak ve ölçüde veri üretir konuma geldik. Üretilmiş ham veriler de tıpkı madenler gibidir, tek başına bir anlam ifade etmeyebilir. Bunu anlamlı kılacak olan İş Zekası ve karar destek sistemleridir. Bakır madeninin ilk keşfinden bor madenine uzanan yolda kat edilen mesafe, veri madenciliği ile neler yapılabileceği anlamında yol gösterici olabilir. Çağımız bilgi çağı ama artık bilgiye ulaşmak değil, onu yorumlayabilmek, süratli ve doğru kararlar verebilmek daha önemli hale gelmiştir. Bu anlamda Sürat Teknoloji olarak Karar Destek Sistemleri projelerinde Teradata ile çözüm ortağı olmayı seçtik. Ülkemize katkı anlamında elde edilebilecek kazanımlar bizlere heyecan vermektedir” dedi.
Teradata danışman ve çözüm mimarlarının yanı sıra müşteriler ile iş ortaklarının da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, ABD Başkanı Barack Obama’nın Teknoloji Danışmanı olan ve aynı zamanda Teradata CTO’su olarak görev yapan Stephen Brobst da bir sunum yaptı. Brobst, “İş Zekası uzmanlığı ile başarıyı yakalayın” başlıklı sunumunda özetle, veriyi hızlı ve derinlemesine analiz eden kurumların doğru kararları da aynı derecede hızlı ve zamanında alabildiklerini, bunun da kendilerini günümüzün rekabetçi koşullarında rakiplerinden bir adım öne taşıdığını söyledi.