Gıda Mikrobiyolojisi alanında uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan 23. FoodMicro2012 Kongresi İstanbul’da düzenlenecektir. İki yılda bir organize edilen ve geçen yıl Danimarka’da yapılan Kongre, Türkiye’nin ev sahipliğinde 3-7 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir.
Gıda Mikrobiyolojisi alanında dünyanın en seçkin toplantılarından birisi olarak kabul edilen kongreye uluslararası düzeyde tanınmış çok sayıda bilim insanı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri katılacaktır. Kongre, bilimsel açıdan olduğu kadar sosyal açıdan da son derece zengin içeriğe sahip olup çeşitli etkinliklerle farklı ülkelerden gelen katılımcıları Türk bilim insanları ile buluşturmayı hedeflemektedir. Foodmicro2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Dilek Heperkan, kongrede işlenecek temel konuların başında “gıdada meydana gelen bozulmaların önlenmesi” konusunun yer aldığını, böylece bir yandan ekonomik kayıplar azaltılırken diğer yandan dünyanın bazı bölgelerinde hüküm sürmekte olan açlık problemine de katkı sağlanabileceğini bildirmiştir. Tüketici güvenliğinin sağlanması, nanoteknoloji, gıda güvenliğinin iyileştirilmesinde alternatif yaklaşımlar ve gıda biyoteknolojisi konularına ilave olarak “dünya ticaretinde rol oynayan kuru meyve ve gıdaların mikrobiyal kalite ve güvenliği konuları da dünya çapında uzmanlar tarafından ele alınarak incelenecek, uzman konuşmacılar ile birebir görüşme ortamı sağlanacaktır. Kongrenin ülkemize, uluslararası bilime, dünya ticaret ve ekonomisine önemli katkı sağlaması beklenmektedir.
Gıda Mikrobiyolojisi Nedir?
Gıda mikrobiyolojisi, gıda ve hammaddelerini yaşam alanı olarak seçen mikroorganizmaların tipi, sayısı ve davranışlarıyla ilgilenir. Yiyecek ve içeceklerdeki mikroorganizmalar, meydana getirdiği değişiklikler, birbirleriyle ilişkileri, gelişme koşullarının incelenmesi de Gıda Mikrobiyolojisi bilim dalının ilgi alanı içerisindedir. Mikroorganizmalardan yeni gıda ürünlerinin üretilmesi ve böylece gıdalarda yeni tat, koku ve yapı oluşumunun sağlanması; gıdalar ile vücudumuza taşınan mikroorganizmaların sağlık üzerindeki etkileri gibi konular da gıda mikrobiyolojisi kapsamında incelenir. Gıdaların soğukta muhafazası, dondurulması, kurutulması, pişirme, haşlama, asitlendirme, fermantasyon, ambalajlama, ışınlama, nanoteknoloji gibi pek çok prosesin mikroorganizmalara etkisi, istenmeyen mikroorganizma bulaşmasının ve gelişmesinin önlenmesi ile ilgili önleyici sistemlerin uygulanmasına ait bilgiler de gıda mikrobiyolojisi içerisinde yer alır. Kısacası gıda mikrobiyolojisi, daha güvenli ve kaliteli gıda üretiminin
gerçekleştirilmesi için gerekli bilgileri içerir.
Kongrenin HEDEF KİTLESİ
Gıda Mikrobiyolojisi alanında dünyanın en seçkin toplantılarından birisi olarak kabul edilen kongreye uluslararası düzeyde tanınmış çok sayıda bilim insanı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri katılacaktır.Eylül 2012’ de İstanbul’da düzenlenecek olan FoodMicro Kongresine gıda alanında çalışan mühendisler, mikrobiyologlar, veteriner hekimler, gıda üretimi ve araştırması yapan şirketler, gıda ile ilgili diğer sektörtemsilcileri; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri; araştırmacılar, yerel yönetim temsilcileri, gıda analiz laboratuvarları ve gıda ekipmanları üreten firma temsilcileri davetlidir. 23. Uluslararası ICFMH Sempozyumu – Gıda Mikrobiyolojisi 2012 Kongresi’ne yaklaşık 800 katılımcının ziyaret etmesini öngörülmektedir.
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2012 KONGRESİNE İŞ ORTAĞI OLARAK
“Kongre kapsamında yürütülecek tüm iletişim çalışmalarından faydalanabilir, dünyanın dört bir yanından gelecek olan,konusunda uzman akademisyenleri, araştırmacıları, idareci ve politikacıları, lider şirketlerin üst düzey yöneticileri ve hükümet liderleri ile yüzyüze tanışma imkanı bulabilir, iş ağlarınızı genişleterek yeni fırsatlar yakalayabilir ve ülkemiz tanıtımına en iyi şekilde katkıda bulunabilirsiniz.”
Kongre ile ilgili detaylı bilgi ve önemli tarihlere http://www.foodmicro2012.com adresinden erişebilirsiniz. Sosyal ağlardan da kongre ile ilgili haberleri takip edebilirsiniz:
http://www.facebook.com/FoodMicro
http://www.twitter.com/foodmicro2012