Temeli 1987 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından atılan ve kulesi ile Ankara’nın sembolü haline gelen Atakule alışveriş merkezi 29 Ekim tarihinden itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Atakule GYO tarafından 300 milyon TL yatırım ile yeniden inşa edilen Atakule, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Atakule GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı’nın katılımı ile Atakule’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Ankara medyası ile detaylı bilgiler paylaşıldı.
29 Ekim’de gerçekleştirdikleri açılışa gösterilen yoğun ilgiyi, Ankaralıların Atakule’yi ne kadar özlediklerinin bir göstergesi olarak gördüklerini belirten Arpacı, ilk gün yaklaşık 60 bin, 1 haftada ise 250 bin kişinin ziyaret ettiğini aktardı. Arpacı, ilk haftada gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümünün yabancı olduğunu farkettiklerini söyledi.
Atakule’yi en başından beri şehrin sembolü olarak korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Mehmet Arpacı, Atakule’nin geleceğine yönelik olarak gerek inşaat gerekse perakendecilik ve gayrimenkul sektörünün uzmanları ile yapılan çalışmalar sonucunda alışveriş merkezi olarak hizmet veren bölüm yıkılarak yeniden inşa edilmesi kararı aldıklarını aktardı. Bu karar doğrultusunda Atakule’yi, güncel mevzuata uygun ve çağdaş perakendecilik ihtiyaçlarına cevap veren bir yaşam merkezi haline getirmek üzere yola çıktıklarını ifade eden Arpacı, Atakule’yi yeniden Ankaralıların hizmetine sunmak üzere çalışmalarını tamamladıklarını vurguladı.
“1500 direkt, 6000 dolaylı istihdam sağlıyoruz”
İnşaatına 2016 yılında başlanan Atakule Alışveriş Merkezi’nin, Atakule GYO tarafından tamamı özkaynaklardan kullanılan 300 milyon TL tutarında yatırım ile Türkiye’ye ve başkent Ankara’ya yakışır şekilde yeniden inşa edildiğini aktaran Arpacı, “Bu yatırım için banka kredisi kullanmadık ve tamamen özkaynaklarımız ile gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz dönemde böyle bir yatırım, yaratacağı ekonomik hareketlilik ve istihdam ile Ankara’ya ve Ankaralılara önemli bir katkı sağlayacak. Bu yatırımımız Türkiye ekonomisine olan güvenimizin de önemli bir göstergesi.” dedi.
29 Ekim’den itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Atakule Alışveriş Merkezi, Ankara’nın merkezinde, kentin en özel parklarından biri olan Botanik Parkı manzaralı bir tepede yer alıyor. Elçilik binalarına, bölgenin önde gelen sanat galerilerine ve yeşili ile doğanın güzelliklerini kente taşıyan parklara ev sahipliği yapan, şehrin gözde yerleşim bölgesi Çankaya’da misafirlerine hizmet verecek. Mehmet Arpacı, “Atakule Alışveriş Merkezi’nin yeni yüzü ile Çankaya Bölgesi’ne hem kültürel hem de sektörel anlamda katma değer kazandıracağını düşünüyoruz.” dedi.
Atakule’nin, şehrin sosyal ve turistik öneme sahip noktalarından biri olduğunu vurgulayan Arpacı, “Atakule, Ankara’nın cazibe merkezleri arasında yer almaya devam edecek. Atakule Alışveriş Merkezi, yeni yüzü, marka karması, gündelik veya en sofistike ihtiyaçlara kadar her konuda, “Ankara’nın keyif, alışveriş ve lezzet noktası” olarak hizmet etmeye devam edecek.” dedi.
Arpacı, 29 Ekim’de gerçekleştirdikleri etkinlikler ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Atakule’nin adına yakışır bir geri dönüş ile Ankaralılara armağan ettiklerini vurguladı.
Atakule’nin mevcut arsası üzerinde yeniden inşa edildiğini ve mevcut alan kullanılarak, dört alışveriş katına ek bir sinema ve eğlence katı planlandığını belirten Arpacı, “Kule ve Kule’nin üzerinde yer alan döner platform yapısını koruyarak alışveriş merkezi kısmında çağdaş ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemeler gerçekleştirdik. Atakule Alışveriş Merkezi’nin Cinnah ve Çankaya Caddesi yönündeki kiralanabilir alanlarını ise yapının hem içinden hem de dışından kullanılabilecek şekilde düzenledik.” dedi.
“Yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefliyoruz.”
Konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığını Jones Lang LaSalle Türkiye’nin yaptığı Atakule’nin 20 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor.
Mehmet Arpacı; “Mevcut durumda Atakule Alışveriş Merkezi’nde mağaza, restoran, sinema salonları ve spor salonundan oluşan 120 ünite bulunuyor. Kiralanmış mağaza oranında yüzde 90’a ulaştığımız alışveriş merkezimizde, Kule’nin faaliyete geçmesini planladığımız Nisan 2019 itibariyle tam kapasite ile hizmet vermeyi ve Kule kısmı dahil yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi. Arpacı, yüzde 10’luk kontenjanı özellikle dikkat çekici tercihlerle doldurmak için beklettiklerini basın toplantısında sözlerine ekledi.
“Kule Nisan 2019’da açılacak”
Atakule GYO Genel Müdürü Arpacı, başkentin simgesi olan Kule kısmının ise Nisan 2019’da Ankaralıların ve şehri ziyaret edenlerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirtti. Atakule’yi Atakule yapan özellikleri korumanın hem Ankaralılar hem de kendileri için önemli olduğunu belirten Arpacı, “Kule kısmını orijinaline sadık kalarak restore ettik ve dış cephesinin bakım ve onarımını gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.
Yenilenen kulede VR roller-coaster deneyimi ve restoranlar bulunacak.
“Trafik ile ilgili artışları izliyoruz”
Gelen bir soru üzerine Arpacı, Cinnah Caddesi’nde artan trafik yoğunluğunu ilgililerle sürekli görüştüklerini, bölgenin değerini ve hareketi artırmayı hedeflediklerini ve zamanla bir sorun kalmayacağını düşündüklerini söyledi.
“Atakule’de yeni alışkanlıklar yaratmak istiyoruz”
Gelen bir başka soru üzerine Arpacı, “Belki 90’ların, 2000’lerin alışkanlığı olan Dreamland, Tutties ve çoğu insanın hayatında yeri olan Nikah Salonu olmayacak ama Para gibi yeni markalarla yeni alışkanlıklar oluşacağına inanıyoruz” diye konuştu