GlassHouse, kurumsallaşma ve insan kaynağına yaptığı yatırımlarla yeni iş birimleri kurarak edindiği yeni yetkinliklerle hedeflerini büyütüyor.
Glasshouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, hizmet verdikleri alanlarda ‘profesyonel hizmetler merkezi’ olma hedefine dönük çalışmalarının her geçen gün istikrarlı şekilde ilerlediğini berlirtti ve şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem özel işletmeler hem de kamu kuruluşları dijital bir dönüşümün içinde. Ülkemizde bu dönüşümün bir parçası olarak senede 500 milyon doların üstünde bir bilişim altyapısı donanımı pazarı ortaya çıkmış durumda ve bu pazarda özellikle bütünleşik altyapıların önemi yüksek. Günümüzde neredeyse tüm işletmeler, şirket içi ve dışı uygulamalarını çalıştırmak için sanallaştırılmış bilgi işlem platformları kuruyorlar. Bu platformlarda sunucu, veri depolama, ağ ve yazılım katmanları var. Bütünleşik altyapılar şirketlerin bilgi işlem altyapısı risklerine maruz kalmaması için tüm bu katmanları tek bir ürün olarak birleştiriyor. 2017 senesinde tüm dünyada bütünleşik altyapı satışları %70’in üzerinde büyüdü ve ülkemiz de dünya ortalamasının çok üzerinde bir performans gösterdi. Biz de bu kapsamda bu yıl içerisinde bu pazarın lideri olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Dijitalleşme süreçlerinin hızlı ilerleyebilmesinin yüzde yüz sanallaştırma ve yazılım tabanlı alt yapılara bağlı olduğunu, bu doğrultuda da verilerin yedeklenmesi ve iş sürekliliğinin daha da önem kazandığını ekleyen Bağrıaçık sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu noktada IT dönüşümü konusunda ülkemizin ilk 1.000 şirketine ürün ve çözümler sunarak %60 olan pazar payımızı daha da yukarı çekerek liderlik konumumuzu taçlandırmak istiyoruz. Ayrıca başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Orta doğu olmak üzere yurtdışındaki şirketlerle görüşmelerimiz başladı. Yetkinliğimizi artırmak için bu bölgelerde de satın almalar yaparak know how ihracatı yapacağız.”