Türk Eğitim Derneği yeni bir forumla eğitim alanına ışık tutmaya devam ediyor: Uluslararası Eğitim Forumu II: “Eğitimde İnovasyon”
11.03.2011
Toplumsal, kültürel ve ekonomik yönleriyle daha iyi bir gelecek yaratmanın, eğitimin her alanında yenilikçi bir anlayışla ve yenilikçi uygulamalarla gerçekleştirilebileceği düşüncesiyle çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Derneği, Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile Uluslararası Eğitim Forumu II: “Eğitimde İnovasyon” etkinliğini düzenliyor. Forum 30 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihlerinde TED Ankara Koleji İncek Kampusu’nda yapılacak.
Her ülkenin kültürel ve sosyo-ekonomik gelişmesinin önemli bir parçası olan eğitim kurumlarının yeni bilgi, fikir ve becerilerin üretilmesine katkıda bulunması, yenilikleri ve değişimi fırsata dönüştürecek inovasyon bilincine sahip nesiller yetiştirmesiyle mümkün. İnovasyon çalışmalarının sürdürülebilirliği için ise eğitim kuruluşlarında inovasyon kültürünün gelişmesine olanak sunacak ortamların yaratılması gerekiyor. Bu doğrultuda 30 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihlerinde TED Ankara Koleji İncek Kampusu’nda düzenlenecek olan ve yenilik fikirlerinin ve yenilikçi uygulamaların paylaşılacağı foruma eğitim ve iş dünyasından önemli isimler katılıyor. Forumun genel moderatörlüğünü ise Burcu Esmersoy yürütecek.
Yenilik fikirlerinin ve yenilikçi uygulamaların paylaşılacağı foruma Prof. Dr. Umran İnan (Koç Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Sugata Mitra (Newcastle Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Teknolojileri Profesörü), Ali Türkler (Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Proje Yöneticisi), Şirin Elçi (Technopolis Türkiye Direktörü), Prof. Dr. Tosun Terzioğlu (Sabancı Üniversitesi Eski Kurucu Rektörü), Prof. Dr. Teemu Leinonen (Aalto Üniversitesi Yeni Medya Tasarım Grubu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi), Ufuk Tarhan (M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu & Fütüristler Derneği Başkanı), Anne Shaw (21.Yüzyıl Okulları Kurucusu ve Direktörü), Prof. Dr. Ziya Selçuk (Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Monica Martinet (KnowledgeWorks Vakfı Eğitim Stratejisi Departmanı Başkan Yardımcısı), Bilge Bozkurt Cansevgisi (Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş Eğitsel Tasarım Takım Kaptanı), Prof. Dr. Petek Aşkar (İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı) gibi eğitim ve iş ve dünyasından önemli isimler katılacak ve aşağıdaki soruların yanıtları tartışılacak:
– Gelecek için eğitim programları ve politikaları: Ekonomik olarak rekabetçi, toplumsal olarak duyarlı bir gelecek için hangi beceriler ve değerlerin kazandırılması önemlidir? / Beceriler ve değerlerin etkili ve beyin temelli bir anlayışla kazandırılması süreci ile teknolojinin entegre edilmesi nasıl sağlanabilir?
– Geleceğin okulları ve geleceğin sınıfları: 21. yüzyılı şekillendirecek bir eğitim için okullar ve sınıflar nasıl düzenlenmelidir? / Öğrencilerin kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlenmesi için motivasyon oluşturacak öğrenme ortamları nasıl geliştirilebilir?
– Hesap verebilirlik ve ölçümlemeler: Eğitim sistem ve teknolojilerinde yeniliklerin eğitsel değeri nasıl ölçülebilir, başarılı olanlar nasıl yaygınlaştırılır ve daha genel olarak, eğitsel kazanımların performans temelli ölçülebilmesi için yenilikçi teknik ve yaklaşımlar neler olabilir?
– Gelecek için politika ve perspektifler: Türk Eğitim Sisteminin bölgesel ve küresel ölçekte bir rekabet gücü yaratabilmesi için gelecek 10-20 yıllık bir perspektifte eğitimde neler yapılabilir?
Öğrenci Yarışması
Türk Eğitim Derneği ve Sebit, “Uluslararası Eğitim Forumu II: Eğitimde İnovasyon” etkinliğinde gençler adına söz söylemek yerine gençlerin söz sahibi olmasını istiyor ve forum kapsamında düzenlenecek olan Öğrenci Yarışmasıyla daha iyi bir gelecek için bugünün eğitiminin nasıl tasarlanacağını gençlere soruyor.
Yarışmada dereceye giren ve forumun üç ayrı oturumunda düşledikleri yenilikçi fikir, uygulama, yöntem ya da yaklaşımları sunacak olan öğrencilere ödül olarak birer netbook hediye edilecek.
Genç İnovatif Girişimcilik Fuarı
Türk Eğitim Derneği’nin Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği desteği ile yürüttüğü “Genç İnovatif Girişimcilik Projesi” kapsamında, forumun ilk günü olan 30 Nisan 2011 tarihinde Genç İnovatif Girişimcilik Fuarı da gerçekleştirilecektir.
Ülkemizin 12 ilinden seçilen 36 okulda, 9. ve 10. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu gruplar, sanal şirketler kurarak yenilikçi iş fikirleri paralelinde iş planlarını hazırlayarak inovatif ürünlerini geliştirecekler. Fuar etkinliği çerçevesinde her okuldan seçilen en başarılı grup; sanal şirketlerini, hazırladıkları iş planlarını ve inovatif ürünlerini davetlilere sunacak. Birinci olan gruplar A.B.D. ziyareti ile ödüllendirilecek.
Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ
Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ, Türk Telekom’un grup sinerjisinden de aldığı güçle Türkiye’deki eğitimin gelişmesine teknolojinin yenilikçi ve etkin kullanımıyla katkıda bulunmaktadır. 21 yıllık araştırma-geliştirme deneyimi ve uluslararası örgütlenmesi ile Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri şirketidir. Kuruluşundan bugüne geliştirdiği eğitim çözümleri ile yalnız Türkiye içinde değil yurtdışında da etkin olarak yer almaktadır. Toplumsal fayda ve bireylerin ihtiyaçlarına özel ulusal ve uluslararası eğitim çözümleri sunmaktadır. Sebit, ABD’de Arizona ofisi ve Türkiye’de Ankara ofisinde görevli toplam 250’ye yakın yetkin ve yaratıcı çalışanının geliştirdiği eğitim ürünleri ile 5 ülkenin pazarında yer almaktadır. Eğitim teknolojilerinde dünyada lider şirketlerden biri olma yolunda donanımlı insan kaynağıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
www.sebit.com.tr