eFinans, start-up’lara özel bir projeyi hayata geçirdi. eFinans proje kapsamında üniversitelerin girişimcilik merkezlerine özel hazırladığı imkânlarla start-up’lara destek sağlıyor. Projeye göre, üniversitelerin girişimcilik merkezleri ve start-up’lar, eFinans’ın e-Fatura hizmetinden 12 ay boyunca ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Destekle merkez ve start-up’lar 10 yıl boyunca banka güvencesinde arşivleme hizmeti alacak ve 1 yıl boyunca bu destek geçerli olacak. Destek kapsamında ayrıca 1500 adet e-Fatura ya da e-Arşiv fatura kontörü de ücretsiz ve taahhütsüz olarak verilecek.
eFinans projeyle start-up’lara teşvik sağlayarak, faturalaşma sürecinde kâğıt israfını da engelleyecek. Böylece e-fatura kullanım alışkanlığının artırılması da hedefleniyor.
eFinans projede 4 üniversiteyle anlaştı, yenileri yolda
Projeyle ilgili görüşlerini açıklayan eFinans Genel Müdürü Okan Murat Dönmez, 2014 yılından bu yana başlattıkları e-Dönüşüm macerasında start-up’ların ne kadar zorlu bir dönemden geçtiklerinin farkında olduklarını söyledi. Okan Murat Dönmez açıklamasını,“Start-up’lar, her konu ile yoğun şekilde ilgilenmek durumunda. Fatura konusu da, büyük zamanlarını alan bir süreç onlar için. eFinans, bu zorlu süreçlerinde, start up’lara destek vermek istiyor. Start up’ları ücretsiz sağlayacağı hizmetle, e-fatura dünyasına kazandırarak; fatura basım maliyeti, gönderim maliyeti, depolama maliyeti, fatura taşınması sırasındaki kaybolma problemlerinde kurtarmak istiyor.” ifadesiyle sürdürdü.
eFinans Genel Müdürü Okan Murat Dönmez proje kapsamında şu ana kadar Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi (Kworks), ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyberpark ve Sabancı Üniversitesi Kuluçka Merkezi (Sucool) ile anlaştıklarının bilgisini verdi. Okan Murat Dönmez, “Gelecek dönemden iş birliklerimizi artarak devam ettirip, birçok start up’ı e-Dönüşüm dünyası ile tanıştırmak istiyoruz.” ifadesiyle açıklamasını sonlandırdı.