Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) dün yaptığı etkinlik ile 15’inci kuruluş yılını coşkuyla kutladı.
BAŞKAN TUNCAY: TEMEL HEDEFİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
Vatan uğruna can veren tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, savaş, kan ve gözyaşının olmadığı günler temenni etti.
Tuncay, “ Anadolu OSB, küreselleşme sonucu artan rekabet ortamı ve yarattığı yeni ekonomik fırsatlar nedeniyle ekonomik konjonktürün önemli bir bileşeni konumundadır.
Yenilikçi ruhunu tüm uygulamalarına yansıtan Anadolu OSB, ekonomi platformunda göz ardı edilemeyecek bir öneme sahip hale gelmiştir. Bizlere güvenen yatırımcılarımızla küçük ölçekli işletmelerin, orta ve büyük ölçekli firmalara dönüşebilmesi için başlayan Anadolu OSB hayalimiz, ortak amaç ve çıkarlar doğrultusunda becerilerini yükselterek, sürdürülebilirliğini ileriye taşımaktadır. Dolaysız olarak bu süreç aynı zamanda temel hedefimiz olan; ülke ekonomisine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.
2017’DE II. ETAP TAMAM, TİCARET ALANLARI KURULUYOR
Tuncay, konuşmasına şöyle devam etti:
Gelişim süreci hızla devam eden Anadolu OSB’ de yıl itibariyle 40 fabrikada üretime geçilmiş olup, yaklaşık 2.000 kişiye istihdam sağlanmıştır. 50 fabrikanın ise üstyapı inşaatları çeşitli aşamalarda devam etmektedir. II. Etabımızın ise 2017’de altyapı çalışmaları tamamlanmasının ardından katılımcılarımız yerlerini alacak. Öte yandan ilave alan arazi temini çalışmalarımız devam etmektedir. Ticaret alanlarımızın yerleri belirlenmiş olup, yıl itibariyle üstyapı inşaatlarına başlanacaktır.
TUNCAY: 2017’DE TEKNOPARK HEDEFİNDEYİZ
Anadolu OSB’ de sadece bir katılımcının kuruluş maliyetinin, şuan Bölge’nin kuruluş maliyetinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Tuncay, sanayi kavramını modern, bilimsel, çevreci bir uygulama stratejisi ile yorumladıklarını ve bunun orta ile büyük ölçekli yatırımcıların dikkatini çektiğini ifade etti ve ekledi:
Günümüzde rekabet edebilirliğin temel koşulunun; bünyesinde AR-GE çalışmaları geliştirebilen ve inovasyon yapabilme yetkisine sahip üretim alanlarından geçtiğinin farkındayız. 2017 hedeflerimiz arasında Katılımcılarımızla işbirliği halinde bir teknopark inşa etme amacındayız. Konuyla ilgili çalışmalarımıza hız verdik ve kısa sürede inşa sürecine başlama amacındayız. Teknoparkı yatırımcılarımızla tamamlayacağız. Öte yandan Başkent Üniversitesi ile eğitim, sağlık ve rekreasyon çalışmaları kapsamında protokol imzalandık. Yaratıcı düşünce ile üretimin gücünü bir araya getirdik. Üniversite ile fizibilite çalışmasını tamamladığımız Organize Bilgi İnovasyon Teknoloji Merkezi (ORBİT-MER) ile katılımcılarımız yüksek katma değerli ürün üretimi sağlayabilecek ve sürdürülebilir endüstriyel tasarım üretebilecek.
TUNCAY: BİN TANE KOR ATEŞİ YETİŞTİRECEĞİZ
Etkinliğe Anadolu OSB’ nin bursiyer öğrencileri de katılım sağladı. Öğrencileri selamlayarak konuşmasına devam eden Tuncay, meslek lisesinin hala memleket meselesi olduğunu söyledi.
Tuncay, “Ankara’dan Çanakkale Savaşları’nda yaşamını yitiren 1764 şehidimiz anısına diktiğimiz 1764 badem ağacımızdan elde ettiğimiz gelirler ile yıl itibariyle 35 öğrenciye burs verme imkanı yakaladık. Yüksek gerilim hatlarının altına badem ağaçlarını diktiğimizde bize gülmüşlerdi. Oysa şimdi biz o ağaçlardan elde ettiğimiz gelir ile mesleki ve teknik eğitime destek oluyoruz. Olmaya devam edeceğiz. Çünkü, üretim sektörünü ileriye taşımak ve arzu edilen niteliğe kavuşturmak için milli eğitimin üretken hale gelmesi gerekmektedir. Hedefiz bin öğrencidir. Büyük Taarruz’un başladığı Anadolu OSB topraklarından bin tane kor ateşi yetiştireceğiz” diye konuştu.
“SANAYİLEŞMEK EN BÜYÜK MİLLİ DAVAMIZDIR”
Tuncay sözlerini şöyle tamamladı:
“Sanayileşmek en büyük milli davamızdır” sözleri ile üretimin önemine dikkat çeken Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan vefamızı ancak bu ekonomik güce sahip çıkarak ve ileriye taşıyarak gösterebileceğimizin bilincindeyiz. Anadolu OSB’nin bulunduğu topraklar tıpkı, Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi jeo-stratejik bir öneme sahiptir. Her alanda modernizasyona uğramış günümüz dünyası bir ekonomik paylaşım savaşında iken, başlattığımız bu ‘üretim taarruzu’ omuzladığımız en kıymetli ve önemli değerdir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
FETHİ YAŞAR: BU ORGANİZASYONLARI YAPANLAR GERÇEK VATANSEVERLER
Ülke geleceği için üretim sektörünün önemine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sıcak paraya dayalı kalkınma değil, sürdürülebilir ekonomik koşulların sağlanması gerektiğini ifade etti.
Başkan Yaşar, “Bu organizasyonları yapanlar gerçek vatanseverlerdir. Anadolu OSB özel bir sanayi organizasyonudur. Devletten hiçbir teşvik almadan, kendi öz kaynaklarıyla güzel bir organize sanayi bölgesi yaptılar. Malıköy Sanayi Havzası’ nın ciddi bir yol sorunu var. Umarım yakın zamanda yol sorunları da çözülür. Anadolu OSB’ nin 15’ inci yılını kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.
Etkinlik, Taninitrio Grubu’nun müzik dinletisi ile sonlandırıldı.
Etkinliğe, Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Mahmut Tufan, Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Bayram Özdemir, Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Caner Koçoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Abdülkadir Varoğlu, önceki dönem Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, önceki dönem Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Türk Eğitim Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Ömer Turna, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, bursiyer öğrenciler, Anadolu OSB Yönetimi ve yatırımcıları katılım sağladı.