2016’da GES projeleri ile gündeme gelen Asunim Türkiye, yeni yılda da referans projelere imza atacak. Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi içinde 12 adet çatı üzerine kurulumu başlayan GES projesi için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Asunim Türkiye, projeleri devreye aldığında dünyanın en büyük üçüncü çatı sistemini Türkiye’ye kazandırmış olacak.
Türkiye’nin en büyük çatı GES projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Asunim Türkiye Genel Müdürü Umut Gürbüz, “Kıvanç tekstil için yaptığımız proje Türkiye’nin 001 No’lu lisansız GES başvurusu ve Türkiye’nin en büyüç çatı üstü GES sistemiydi. Kurulumunu 2013 yılında yaptık ve elektrik üretimi yapmaya devam ediyor. Daha sonra ise, Saray Tarım için çatı üzeri GES projesi hayata geçirdik ve kendi rekorumuzu kırmış olduk. 2017 yılının Mart ayında tamamlamayı hedeflediğimiz Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi Toptancılar Sitesi’nide 12 çatıyı kapsayan projeyi devreye aldığımızda da Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük çatı projesini gerçekleştirmiş olacağız, hali hazırda solar çatı pazarında sektör lideriyiz” dedi. Çatı sistemlerinin , arazi sistemlerine göre çok daha zor uygulamalar olduğunu ekleyen Gürbüz, çatı sistemlerinde yüzlerce parametreden bir tanesinin eksik olması durumunda, hem bina güvenliğinde hem de sistem verimliliğinde önemli risklerin oluşabileceğine değindi.
Asunim Türkiye yeni projelerine 2017’de de son surat devam edecek
Türkiye’nin ilk lisanslı GES projesi olan Solentegre GES’i Elazığ’da devreye alan Asunim Türkiye, bu alandaki bilgi ve tecrübesini kullanarak önümüzdeki yılda da yeni lisanlı projeleri Türkiye ‘ye kazandırmayı hedefliyor
2016 yılında 60 MW’a ulaşan ve %15 lik Pazar payına sahip bir EPC firması olan Asunim Türkiye; bu yıl olduğu gibi 2017’de de kurulumlarına son sürat devam edecek. Bu yılda yapılan ve Önümüzdeki yılda yapılması planlanan GES projeleri için değerlendirmede bulunan Gürbüz; “2017 yılı için hali hazırda imzalamış olduğumuz projeler bulunmakta. 2016 yılı içerisinde inşaattaki projeler 60 MW kurulu güce sahipti. Yine 2017 yılında da en az 60 MW ‘lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Lisanslı GES projelerinde de 100 MW lik kurulu güce ulaşacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Ön lisans alan projeler gündemimizde önemli yer tutacak.” Dedi.