Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesinin salı buluşmalarının bu haftaki konuğu Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köktaş oldu. Toplantıya MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
İlhan Erdal: “MÜSİAD Ankara Olarak Yerli ve Milli Enerji Projelerinde Çalışma Yapmak İstiyoruz”
MÜSİAD Ankara Şubesi olarak geleneksel hale getirdikleri salı buluşmalarında Türkiye Enerji Vakfı Başkanı’nı misafir ederek önemli bir konuyu gündeme aldıklarını ifade eden MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, yaşanan konjonktürün getirdiği kritik zamandan ötürü enerji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Başkan Erdal, “Enerji sektörünün ülkemizin geleceğindeki kritik varlığı hepimizin bildiği bir husustur. Sektörde önemli bir tecrübeye ve birikime haiz olan Hasan Köktaş Bey’i burada ağırlarken tecrübelerinin ve sektörel vizyonunun bize ufuk açacağına olan inancım tamdır” dedi.
Son dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda yerli ve milli enerji projeleri ile ilgili görüşlerini dile getiren Erdal, “Biz MÜSİAD Ankara ailesi olarak yerli ve milli enerji projelerinde iş dünyası olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek arzusundayız. Tabii burada ifade etmek isterim ki TENVA’nın sektördeki kritik ve milli duruşu bizim için yapacağımız yatırımlara bir nevi teminat ihtiva etmektedir” dedi.
Ekonomi Aslında Bir Beklenti İşidir
MÜSİAD Ankara ailesiyle bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu belirten TENVA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köktaş sözlerine ekonomiye dair detaylar vererek başladı. Makroekonominin aslında genel ekonomide yüzde 60-65’lik bir kısmına denk geldiğini söyleyerek, “Ekonomi aslına bakarsanız biraz da beklenti işidir. Sürekli beklenti anketleri yayınlanmaktadır. Bu biraz da insanların umutlarını taze tutmak için yapılmaktadır” dedi. Enerji projelerinin son dönemde daha da kritik konuma geldiğini ifade eden Köktaş, “MÜSİAD camiasının enerji sektöründeki fırsatları ve yatırım imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğini” ifade etti.
Geride bıraktığımız günlerde enerji sektörünün kalbinin Türkiye’de attığını ifade eden Köktaş, “İstanbul’da 23. Dünya Enerji Kongresi düzenlendi. Buraya 4 devlet başkanı, 54 tane bakan ile 240 uluslararası şirketin CEO’su katıldı. Bu toplantının katılımcılarının ekonomik değeri de 10 trilyon doları buluyor” dedi. Rusya ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini ifade eden Köktaş, bunun da enerjide yeni açılımları beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.