Dünyadaki en kabiliyetli insanları bir araya getirip “Bulut Maaş” konsepti ile nerede olurlarsa olsunlar hak ettikleri ödemeyi almalarını sağlayan şirket eşit şartlarda ödeme yapmayı misyon edinmiş, bugüne kadar 110 ülkeden 1700 profesyoneli Amerikalı şirketlerle buluşturan Crossover aracılığıyla ülkemizden Amerika’daki dünyanın önde gelen yazılım firmalarında çalışmak isteyen yetenekler Crossover Türkiye’ye yoğun iş başvurusunda bulundu.
Dünyanın her köşesindeki yetenekli insanlarla, yetenekli çalışanların en iyisini arayan Amerika merkezli şirketleri bir araya getiren ve geçtiğimiz sene sonunda ülkemizde resmen hizmete başlayan Crossover, bir yılık süreçte 15 binin üzerinde çalışma başvurusu aldı. Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan ATA bu zaman zarfı içinde 1000’e yakın 10 yıl ve üzeri deneyimli kıdemli yazılım geliştiricisiyle birebir mülakatlar gerçekleştirdi ve iş görüşmesinde bulundu. Türkiye’deki deneyimi orta doğu ülkelerine taşımak istediklerini belirten Ata, Türkiye’deki yetişmiş insan kaynağına güvenlerinin tam olduğunu aktardı.
Crossover, yetenekli insan kaynağının uzaktan çalışabilmesine olanak sağlayan WorkSmart adını verdiği bir yazılımla iş verimliliğini arttırırken takım arkadaşları arasındaki mesafe sorununu ortadan kaldırıyor. Çalışanların anlık performanslarının ölçülmesini ve işverene serbest çalışma saatlerinin tüm detaylarıyla raporlanmasını mümkün kılan WorkSmart, bu sayede kişilere ülkemizin herhangi bir yerinden Amerika’daki teknoloji şirketlerinde farklı pozisyonlarda, en etkin şekilde çalışabilme imkanını kazandırıyor.
Konu hakkında görüşlerini belirten, Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan ATA; “Bir yıl önce Crossover Türkiye operasyonunu başlatmamızın ardından yoğun ilgi ile karşılaştık. 15 binin üstünde bir başvuru aldık ama aranılan kriterleri sağlayan 10 yıl ve üzeri deneyimli kıdemli yazılım geliştiricileriyle açık takvim uygulaması sayesinde 1000’in üzerinde birebir mülakat gerçekleştirdik. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarıyı ve Türk yazılım geliştiricilerden öğrendiklerimizi uygun platformlarda tartışmak istiyoruz. Sektörün gelişmesini ve özellikle ülkemizin geleceği için çocuklarımıza anaokulu çağından itibaren bilgisayar programlama öğretilmesini çok önemsiyoruz. Ülkemizin geleceğinin teknolojide olduğu çok açık, bununla ilgili yalnızca eleştiri üretmekten öteye gitmek için tüm ekip üyelerimizle birlikte fikirler yaratıp, projeler geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.