Ankara İş ve Cemiyet hayatından tanınan ve birçok STK’da görevleri bulunan Kutlu Tamay ‘’Sermayesi olanın fikri yok, fikri olanın sermayesi yok’’ diyerek ‘’Melek Yatırımcılık’’ konusunun önemini vurguladı.
Özellikle son süreçte yaşanan ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmede Melek Yatırımcılık konusunun bir ‘’aspirin’’ özelliği taşıyabileceğini belirten Tamay, iş hayatının yoğunluğu ve aynı zamanda da monotonluğu ve günlük mücadelesi içerisinde iş dünyasının çevresini iyi gözlemleme şansı bulamadığını kaydetti. Yeni girişimlere, girişimcilere hem destek hem yatırım olarak ekonominin nakit kilitlenmelerine çözüm bulmanın aslında zor olmadığını kaydeden Tamay’a göre bu konuda özellikle iş hayatı odaklı sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor.
“Konu daha fazla anlatılmalı”
“Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) Başkan Yardımcısı Baybars Altuntaş’ın da ifade ettiği gibi Türkiye, akredite edilmiş melek yatırımcıya yüzde 75’lik vergi indirimi sağlıyor. Dünyada en yüksek oran Türkiye’de uygulanıyor. Dolayısıyla Ülkemizde Melek Yatırımcılık teşvik ediliyor. Fakat bunun farkında mıyız?” diye konuşan Tamay, STK’larda oluşturulmuş birçok kurulun yanı sıra Melek Yatırımcılık Kurulları oluşturulabileceğini ve bilinirliliğin artırılabileceğini vurguladı.
Ayrıca Tamay; 400 bin üyesiyle yeni fikirlere destek olmayı hedefleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın İTO Üyelerinin Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı (BTV)’na gelen fikirlere melek yatırımcı olarak destek vereceği bilgisini de verdi.
Tamay, açıklamasını teknoparklarda yapılan girişimcilik yarışmaları ve hızlandırma programlarına sivil toplum kuruluşlarının katkısının ve katılımının artması gerektiğini belirterek noktaladı.