ODTÜ TEKNOKENT, bünyesinde yer alan ODTÜ TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) aracılığıyla patent başvuruları yaparak fikirlerin hayata geçmesini sağlıyor.
Endüstriyelleşmeye paralel olarak giderek daha fazla önemini artıran, sağlıksız beslenmenin en temel sorunlarından olan endüstriyel gıdalar, birçok diyetisyen ve rejim yapan kişi tarafından tercih edilmiyor. ODTÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Esin ve Yrd. Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu’nun buradan hareketle geliştirdikleri ve ürünleştirdiği yer elması cipsi ve gevreği ise, sağlıksız olarak nitelendirilen trans yağ, doymuş yağ, gıda boyası gibi birçok endüstriyel maddeyi içermemekle beraber; yer elması gibi içeriğindeki demir, potasyum, lif, B ve C vitaminleri, inülin ve fosfor gibi minareller ile sağlık için çok faydalı bir atıştırmalık olarak raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
Türkiye dışında dünyanın birçok ülkesine de ihracı düşünülen cips ve gevrekler, düşük kalorili ve kızartmaya ihtiyaç duyulmamasından dolayı şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilecek.
Üniversitelerin endüstriyle iş birliği içerisinde çalışması gerektiğine inanan ODTÜ TEKNOKENT, patenti ODTÜ TTO tarafından alınan ürünün seri ürettimiyle ilgili Ereğli Agrosan şirketiyle anlaşma sağladı.
200’ün üzerinde projeye patent başvurusu yapıldı
ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde, ODTÜ’den çıkan buluşların patent süreçlerini yöneten ODTÜ TTO, 2012 yılından bu yana 200’den fazla buluşun patent başvurusunu yaptı. ODTÜ TTO, üniversite & sanayi iş birliği ile ürün veya hizmetlerin ticarileşmesine katkı yapıyor ve gerek akademisyenlerin gerekse de girişimcilerin fikirlerinin hayat bulmasını sağlıyor.