Türk Telekom Grubu, Gazi Üniversitesi ile iş birliği yaptı, telekomünikasyon sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla “Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programlarını” hayata geçirdi.
Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren programlar ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan sayısı artırılacak.
Program kapsamında yetişecek teknik uzmanlar, mezun olduktan sonra Türk Telekom Grubu’nda işe girme imkânına da sahip olabilecekler.
Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom Grubu, eğitim alanında gerçekleştirdiği yeni projelerle teknoloji sektörünün gelişimine katkısını sürdürüyor. Teknolojik uzmanlıkların gelişimi adına üniversite-sektör iş birliklerini stratejik önceliği olarak gören Grup, son olarak Gazi Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi ve telekom sektörüne nitelikli çalışan kazandırma hedefiyle “Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programlarını” hayata geçirdi.
Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren ve bu özelliği ile Türkiye’de bir ilke imza atan program, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksek okullarından mezun olan gençlere de uzmanlık alanlarında derinlemesine kariyer yapma imkânı yaratıyor.
Temel Operasyon Sertifikasyon Programı ile başlayacak proje, sunacağı teorik ve pratik deneyimlerle gençlerin teknik yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Türk Telekom Grubu’nun Gazi Üniversitesi ile hayata geçirdiği bu iş birliği modelinin, Türkiye’nin başka üniversitelerinde de yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Türk Telekom Grubu ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile yürütülecek “Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programları”nın içerik ve kapsamı 17 Aralık Perşembe günü Ankara’da düzenlenen imza töreniyle tanıtıldı. Törene Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhan Fırat katıldı.
Bahattin Aydın: “Hem şirketimiz hem de sektörümüz için zengin ve nitelikli bir istihdam havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz ”
Teknolojinin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de genç kuşağın en çok tercih ettiği ve en fazla istihdam edildiği sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, diğer taraftan sektörün en önemli sorunlarından birinin de yetişmiş insan kaynağı olduğunu ifade etti. Aydın, imza töreninde yaptığı konuşmasını şu sözleri ile sürdürdü: “Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin en büyük entegre kurumsal okulu Türk Telekom Akademi çatısı altında, üniversite-sektör iş birlikleri geliştirerek Türkiye’nin en önemli üniversiteleri ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu iş birlikleri ile ülke genelindeki pek çok üniversitede Telekomünikasyon Teknolojileri alanında dersler açmayı, ilgili bölümlerde okuyan gençleri uzmanlıklarına göre yetiştirmeyi, uygulamalı eğitim almalarını sağlamayı ve tüm bunların sonucunda da hem şirketimiz hem, de sektörümüz için zengin ve nitelikli bir istihdam havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu iş birliği aynı zamanda Meslek Yüksek Okulları’nı ekonomiye kazandırıp, mezunlarına kendi alanlarında nitelikli istihdam imkânı da oluşturacak. Gazi Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz program, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, hem kurumumuz, hem Gazi Üniversitesi hem de öğrenciler kazanacak.”
Coşkun Şahin: “Eğitim ve teknolojiyi bir araya getirerek gelecek için değer yaratacağız”
Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türk Telekom Grubu ve Gazi Üniversitesi’nin eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren iş birliğinin sektör ve Türkiye’nin geleceği için değer yaratacak uzun vadeli bir birliktelik olduğu noktasının altını çizdi. Şahin, “Türk Telekom Grubu olarak Türkiye’de teknolojiden sorumluyuz. Bu sorumlulukla bizler sadece ülkemize en üst seviyede hizmet sunmak için değil, değer katmak için de çalışıyoruz. Bu misyonun bir sonucu olarak bugün; 175 yıllık hizmet tecrübemizle oluşturduğumuz zengin eğitim içeriğini, Gazi Üniversitesi ile Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programları” projemiz kapsamında gençlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Teknoloji Fakültesi bünyesinde üç hafta boyunca, haftada iki gün olarak düzenlenecek program boyunca katılımcılara, Türk Telekom Grubu çalışanlarından seçilen donanımlı iç eğitmenler tarafından 12 farklı alanda bilgiler aktarılacağını söyleyen Şahin, “Programa Meslek Yüksek Okullarının Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar, Bilişim bölümlerinden mezun olmuş, askerlik ile ilişiği olmayan ve 30 yaşını aşmamış kişiler dahil olabilecek. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde Birinci Seviye Operasyonlar Direktörlüğünde çalışmak isteyen katılımcılara yönelik olarak kurgulanan projenin ilk adımında bu şartları sağlayan 25 kişiyle eğitime başlanacak. Sertifika programıyla katılımcılara son teknolojilerle donatılmış Türk Telekom Laboratuvarları’nın kapıları da açılmış olacak” dedi.
Mezunlara Türk Telekom’da iş imkânı…
Temel Operasyon Sertifikasyon Programı ile başlayan sertifikasyon programlarıyla amaçlarının teknolojinin gelişimiyle birlikte ihtiyaç duyulan teknik uzmanlıkların yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve Türk Telekom Grubu bünyesinde ihtiyaç duyulan yetkinliklerin gelişimini sağlamak olduğunu söyleyen Şahin, “Program kapsamında yetişecek teknik uzmanları, mezun olduktan sonra Grubumuz bünyesindeki açık pozisyonlarda değerlendirip uygun adayları bünyemize katmayı planlıyoruz. Büyük önem verdiğimiz üniversite-sektör iş birliği çalışmalarımız kapsamında sektörün ihtiyaç duyduğu meslek erbabı profilin, ülkemizin en değerli üniversiteleri aracılığıyla sektörümüze kazandırılmasına da katkıda bulunmuş olacağız. Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından olan Gazi üniversitesinin eğitim alanındaki tecrübesi ve Grubumuzun 175 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin bir çıktısı olan Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programları’ndan mezun olacak gençlerimizin, sektörümüzde fark yaratacaklarına ve başarılı işlere imza atacaklarına inancımız tamdır” dedi.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber “İşbirliğimiz sektördeki istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak”
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, gerçekleştirilen işbirliği ile ilgili olarak “Telekomünikasyon, en hızlı gelişen ve değişen sektörlerden biri. Bu sektörün güncel tutulabilmesi, hizmetin sürekliliğinin sağlanabilmesi çok önemli. Ülke olarak Türk Telekom Grubu gibi halen bu sektördeki konumu dünya standartlarının üzerinde dev bir kuruma sahip olmaktan mutluyuz. Türk Telekom’un üniversitelerle birlikte yaptığı telekomünikasyon teknolojileriyle ilgili eğitim ve sertifika programları da birçok değerli amaca hizmet edecek. Meslek yüksekokullarından mezun gençlerin kalifiye edilmesi, istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak. Klasik meslek yüksekokulu eğitimlerinin güncelleştirilmesine ve etkili bir mesleki eğitim politikalarının geliştirilmesine öncülük edecek. Türk Telekom Grubu bünyesinde çalışan donanımlı eğitmenlerin doğrudan tecrübe ve bilgilerini gençlere aktarması gerçek bir eğitim anlamına gelmektedir. Türk Telekom Grubu’nun Gazi Üniversitesi’ne her zaman, her konuda büyük destekleri olmuştur. Geçen yıl son teknolojilere sahip bir telekomünikasyon laboratuvarını üniversitemize kazandıran Türk Telekom Grubu’nun Gazi Üniversitesi’ni sürekli proje ortağı olarak görmesini şükranla karşılıyoruz” dedi.