IMP³rove- European Innovation Management Akademi ve A.T.Kearney tarafından gerçekleştirilen, Türkiye’nin TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile taraf olduğu uluslararası organizasyonda Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ülkelerinden 2000 den fazla başvuru arasından ülkelerini temsilen, 100 aday değerlendirildi. KOBİ kategorisinde yarışan Labris Networks, İtalya, Yeni Zelanda, Makedonya temsilcileri ile birlikte 2015 Küresel IMP³rove Final Ödülü’nün sahibi oldu. Labris Networks, ödülünü Türkiye İnovasyon Haftasında, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen törende aldı. Programda büyük ölçekli şirketler kategorisinde ise bir diğer finalistimiz Arçelik, Türkiye’yi gururlandırdı. Labris Networks, geçen yıl Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG de, İnovasyon Sonuçları Türkiye şampiyonu olmuş, Arçelik, İnci Akü, Vestel ve TEB ile 2015 Küresel IMP3rove Ödüllerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştı.
İnovaLİG’in uluslararası ayağı olan ve inovasyonun şampiyonlar ligi olarak da nitelendirilen “Küresel IMP³rove Ödülleri” bu yıl Türkiye İnovasyon Haftası’nda sahiplerine verildi. Uluslararası finale sahne olan İstanbul, çok önemli uluslararası kurumların üst düzey yöneticilerinin yer aldığı jüri tarafından seçilen finalistleri ağırladı. ISO, OECD, MIT, WIPO, World Economic Forum, A.T. Kearney, USA SBA ve Sabancı Üniversitesi yöneticilerinden oluşan jüri, KOBİ kategorisinde Labris Networks’e, büyük ölçekli şirketler kategorisinde ise Arçelik’e 5 finalist arasında yer verdi.
Ödül töreni sonrasında açıklama yapan Labris Networks CEO’su Seçkin Gürler: “Inovasyon, her sektör için büyümenin ve rekabet avantajı edinmenin temel itici gücü, siber güvenlikte ise zekanın zekayla mücadelesindeki üstünlüktür. IMP³rove programı ile inovasyonu bir sistematik içinde yeniden değerlendirme imkanı bulduk. Global dünyada rekabet eden her oyuncunun mutlaka tecrübe etmesi gereken bir süreç. Labris Networks olarak stratejik önemi olan bir sektörde, siber güvenlik alanında bilgi ve ürün üretiyoruz. Bunu yaparken çok hızlı büyümeye mecburuz. Rekabet avantajımızı koruyarak aynı hızla büyümeye devam edebilmek için inovasyonu bir kurum kültürü olarak benimsiyoruz. Teknolojinin takipçisi değil, yaratıcısı olmak zorundayız. Bunun için inovasyon kapasitemizi hızla değişen sektör trendlerine yön verebilmek için kullanıyoruz. Entelektüel ekonominin bir parçası olabilmek için 13 yıldır bilgi, tecrübe ve üretim becerisine yatırım yapıyoruz.” dedi.
Kuruluşundan bu yana hiç bir al-sat operasyonuna girmeden, sadece üreterek var olma prensibini benimsemiş bir firma olarak Labris Networks, yıllık ortalama %60 büyüme oranını ile 4 yıldır üst üste Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin listelendiği Deloitte Fast 50 listesinde yer alıyor. 2003 yılında ”Türkiye’nin ilk ticari ulusal güvenlik duvarı” nı, 2005 yılında “Türkiye’nin ilk yerli UTM ürünü” nü, 2010 yılında ”Türkiye’nin ilk yeni nesil güvenlik duvarı” nı, 2012 yılında ise ”Türkiye’nin ilk DDoS Siber Savaş Aracı”nı piyasaya sürdü. 2007 yılında “Türkiye’nin ilk Common Criteria EAL uluslararası ürün sertifikasyon sürecini” tamamladı. ODTÜ- Teknokent’te kurmuş olduğu SOC’de (Security Operations Center) Türkiye ve dünyadaki siber tehditler ve yayılımlar takip ediliyor. “Türkiye’nin ilk üretici siber güvenlik raporu” da SOC de yapılan çalışmalar sonucunda 2015 yılında ortaya konulmuştur. CWL (Cyber Warfare Lab) da ise siber savunma araçlarının en önemli tehdit analiz ve karar bileşenleri geliştiriliyor. Labris Networks, 20 ülkede 4000 den fazla Labris kullanıcısına, tüm birimleriyle Yakın Koruma sunuyor.