Fütüristlere göre mobil devrim, iş dünyasını yeniden şekillendiriyor. İş yapış süreçlerindeki değişim tümleşik iletişim anlayışında birleşiyor. “Her yerden iletişim, her yer ofis” olanağı sunan yeni model, çalışanlara daha esnek çalışma sunarken, işverene daha az masraf ve fazla verim vaat ediyor. Geleceğin iş modellerini geliştiren tümleşik iletişimin Türkiye’deki lokomotifi Unify, geliştirdiği Circiut çözümü ile işverene ve çalışana “kazan-kazan” modelini sunuyor. Mobil öncelikli çözümler işletmelerin gelecek strateji arasında yer alıyor.
10.11.2015
Jacop Morgan gibi fütüristler, gelecekte çalışma modellerinin alışılmışın dışındaki yöntemlerle devam edeceğini öne sürüyor. Yakın bir gelecekte dev holding binalarının bile ufak bir ofise dönüşeceğini, tüm yeryüzünün çalışma ortamı olacağı öngörülüyor. Fütüristlere göre, ofislere, sabit telefonlara, kablolara bağlı iş yaşamının yerini sanal ofisler alıyor. Kafede, parkta, bahçede, deniz kenarında, nerede olunduğuna bakılmadan çalışmak için internet bağlantısının olması yeterli. Mobil devrim ve beraberinde getirdiği fırsatlar, iş dünyasının geleceğini şekillendiriyor. İş süreçlerini en ideal seviyeye getirmek üzere kurgulanan tümleşik iletişim ile ses, görüntü, konferans, durum bilgisi, anlık mesaj, sesli mesaj, faks, e-posta gibi iletişim kanalları tek ekranda birleşiyor.
Her yerden iletişim, her yer ofis
Çok lokasyonlu, bölgelere yayılmış firmalar için önemli avantajlar sağlayan tümleşik iletişimin Türkiye’deki öncüsü Unify tarafından geliştirilen Circuit çözümü, “her yerden iletişim, her yer ofis” anlayışıyla iş dünyasında ezberleri bozuyor. Circuit, özellikle sık seyahat eden, trafikte zaman kaybeden çalışanlar ve ulaşım giderlerinden tasarruf etmek isteyen kurumlar için ideal bir çözüm.
İş dünyası tümleşik iletişime yatırım yapıyor, çalışanlar mobil çalışmayı seviyor
Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Küresel ticaret ve teknoloji alanında kaydedilen ilerleme, iş dünyasının çalışma biçimlerini farklılaştırdı. Circuit’ı geliştirirken iş dünyasının beklentilerinin yanı sıra, kurumların kültüründeki değişimleri de dikkate aldık. En sık karşılaştığımız taleplerden biri, iş hayatında çalışanların kendi cihazlarını kullanmak istemeleriydi. İnternet bağlantısı olan her yerden, akıllı cihazlarla, bilgisayarlarla çalışmak, işleri yönetmek günümüzün normalleri arasında yer alıyor. Çalışanlar, BYOD (Bring Your Own Device-Kendi Cihazını Getir) eğilimi doğrultusunda kendi cihazlarıyla, her yerden ve işletim sistemi bağımsız her cihazdan çalışmak ve iletişim kurmak istiyorlar. Kullanıcı taleplerine odaklı Ar-Ge gücümüz ile Circuit’ı geliştirdik. Tümleşik iletişim; kurum içi, ekipler, bayiler ve çalışanlar arası iletişimi kolaylaştırıyor, önemli tasarruflar sağlıyor. Çalışan kendi iş saatlerini kendine göre ayarlayabiliyor, seyahatlerde kaybettiği zamanı telafi edebiliyor, kendine daha fazla zaman ayırabiliyor.” dedi.
Geleceğin iş modelleri seyahat alışkanlıklarını değiştiriyor
Takım çalışmalarında yer alan veya sık seyahat eden çalışanlar, tümleşik mesajlaşma, anlık mesajlaşma, tek numara ile kolayca erişilebilme, konferans gibi tümleşik iletişim avantajları sayesinde zamandan tasarruf edebiliyor. Geleceğin iş modellerini öngörerek tasarlanan Circuit, tüm iletişim kanallarının tek ekrana sığdırıldığı yenilikçi bir uygulama. Mobilitenin tüm konforunu bünyesinde barındıran ve tüm işletim sistemlerinde kolayca çalışan çözüm, özellikle büyük kurumların ve bağımsız iş yapanların gözdesi olmaya aday.