PERYÖN, HR Masters Programı ile deneyimli İK Liderlerini profesyonellerle buluşturuyor. 4 Eylül – 20 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek HR Masters Programı, yönetici ve profesyonellere başarısı ispatlanmış üst düzey insan yönetimi becerilerini kazandırmayı hedefliyor.
Son dönemde şirketlerde üst yönetimin, stratejik kararlarda İK’dan destek beklemesiyle birlikte İK departmanı da önemli bir dönüşüme girdi. Artık şirketin artan rekabet ortamında değişen koşullara uyum sağlamasına, ayakta kalmasına ve farklılık yaratmasına katkı sağlayacak yetenek yapısını oluşturması ve sürdürülebilirliğini sağlayacak İK uygulamalarını hayata geçirmesi isteniyor. PERYÖN Akademi, şirketlerin stratejik ortak rolünü üstlenecek İK liderleri ihtiyaçlarını dikkate alarak HR Masters Programı’nı başlatıyor. Program İnsan Yönetimi alanında yetkinliklerini geliştirmek isteyen, ekip yönetiminden sorumlu deneyimli yöneticiler ve İnsan Kaynakları alanında iki yıl ve üzeri görev yapan profesyonellere yönelik olarak hazırlandı.
PERYÖN Başkanı Sevilay Pezek Yangın, programın PERYÖN’ün Türkiye’de insan yönetimini geliştirmek misyonuna paralel olarak oluşturulduğunu aktarıyor: “Türkiye’nin insan gücü potansiyelini en doğru şekilde kullanması gerekiyor, bunun için de organizasyonların İnsan Yönetimi becerilerini en üst seviyede geliştirmeleri gerekiyor. İnsan Kaynakları profesyonelleri ve İnsan Yönetiminden sorumlu ekip liderleri, işi ve müşteri ihtiyaçlarını anlayabilmeli, finans ve dataya hakim olup tepe yönetimin stratejik ortağı olarak çalışarak organizasyonlarında İnsan Yönetimi kararlarının en doğru şekilde verilmesine destek olmalı. Ancak bu şekilde Türkiye hepimizin hayal ettiği gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilir. PERYÖN olarak HR Masters programıyla İK profesyonelleri ve ekip yöneticilerine bu bakış açısını ve farkındalığı kazandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın alanında önde gelen şirketlerinin iş ve İK liderleri, şirketlerinde uyguladıkları başarısı ispatlanmış, pratik örnekleri katılımcılarımızla paylaşacaklar. Umuyoruz ki program iyi örneklerin katılımcılar aracılığıyla yaygınlaşmasına da katkıda bulunacak.”
Eğitimciler Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinin İK liderleri
HR Masters Programı, alanında deneyimli ve üst düzey yöneticilik yapan eğitmenlerle buluşma ve tecrübelerinden faydalanma imkanı sunuyor. Programın eğitimcileri arasında alanında deneyimli iş ve İK liderleri; Merck Group, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Yetenek Yönetimi ve Gelişimi Direktörü Sevilay Pezek Yangın, Boyner Holding Başkan Yardımcısı, İK Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik ve İletişimden sorumlu İdil Türkmenoğlu, Yapı Kredi İnsan Kaynakları ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, Sütaş İK Başkanı Meltem Kalender Öztürk, Vodafone Türkiye, İK’dan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, Defacto Mali İşler Başkanı Önder Şenol, Yönetim Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, Enerjisa Stratejik İş Destek Bölüm Başkanı Berna Öztınaz, Digitürk İK Organizasyonel Gelişim Grup Müdürü Dr. Çağlayan Aktaş, Yıldız Holding, Gıda Grubu İK Grup Direktörü Erkan Güngör, Novartis Grup Eğitim Yöneticisi Devrim Keklik, Russell Reynolds Associates Danışmanı Banu Beste Başol bulunuyor.
Ayrıca Türkiye’de İnsan Kaynakları dünyasının gelişiminde önemli bir katkısı bulunan Hürriyet İK’nın Genel Yayın Yönetmeni Serdar Devrim de programın eğitimcileri arasında yer alıyor.
Dünyaca tanınmış isimlerden eğitim alma fırsatı
Yönetici Koçu, şirket kültürü değişimi, yetenek geliştirme konularında uzman isim Toby Foxcroft da HR Masters Programı kapsamında İngiltere’den geliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde Cisco, Microsoft, Avaya, Orange, BSI, Gillette, Lloyds Bank gibi alanında dünya lideri firmalara danışmanlık veren Foxcroft, katılımcılarla “İK’da Değişim Nasıl Yönetilir” başlığında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
Programın yabancı eğitimcileri arasındaki diğer bir isimse psikiyatrist Dr. Ivan Kirillov. Dr. Krillov, 1999’da yarattığı Stress Surfing konseptiyle dünya çapında bir üne kavuştu. 17 yıldan bu yana Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da krizle başa çıkma, iş-yaşam dengesi sağlama ve hayattan zevk alma gibi konularda insanlara yardım eden Dr. Kirillov, katılımcılara “Kurumsal Çatışma ve Stres Nasıl Yönetilir” konusunu anlatacak.
Program katılımcılara farklı sektörlerden deneyimli CEO’lar ile söyleşiye katılma fırsatı da sunacak.
Program 8 ayrı modülden oluşacak ve 8 gün sürecek. Program 4 Eylül 2015 Cuma günü Dr. Ivan Kirillov’un vereceği ‘Kurumsal Çatışma ve Stres Nasıl Yönetilir’ eğitimi ile başlayacak, 20 Ekim 2015 Salı günü İdil Türkmenoğlu’nun ‘Yeni Nesil İK Yönetimi’ eğitimi ve Meltem Kalender Öztürk’ün ‘Çalışan Deneyimi Örnekleri’ eğitimiyle tamamlanacak. Eğitimler 1 gün boyunca 09:30–16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Programa katılımda PERYÖN üyelerine yüzde 20 indirim uygulanacak. Eylül ayına kadar erken kayıt ile ek yüzde 10 indirim imkanı bulunuyor.
Programa kayıt ve bilgi www.peryon.org.tr adresinde yer alıyor.
Program modülleri
- Kurumsal Çatışma ve Stres Nasıl Yönetilir?
- Potansiyele Odaklı İşe Alım Uygulamaları
- İş Ortağı İK’da Liderlik Modeli
- İK Analitik
- Potansiyel Gelişime Odaklı Stratejik İnsan Yönetimi Uygulamaları
- İK’da Değişim Nasıl Yönetilir?
- Finansal ve Analitik Düşünme Yeteneğini Güçlendirme
- Yeni Nesil İK Yönetimi Çalışan Deneyimi Örnekleri