“Bu dev projemiz, genç girişimcilerimizle ‘start up’ ve ‘spin off’ yeni küçük işletmelerin doğmasının ve büyümesinin önünü açacaktır”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi’nde altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “İnşallah nisan ayı içinde inşaat ihaleleri yapılacak. Ondan sonra da önümüzdeki yıl itibarıyla Bilişim Vadisi’nde hayat başlayacak” dedi.
Bilişim Vadisi’ndeki çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Işık, vadinin şantiye alanına döndüğünü, özellikle kanalizasyon, su, doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösterecek firmalarla yer tahsisleri için görüşmeler yaptıklarını anlatan Işık, “Konseptini, inşaat ihalesini yaptıktan ve bazı çalışmalarımızı nihayete erdirdikten sonra görüşmelere başlayacağız. Gayet iyi ilgi var ama önemli olan, arzu ettiğimiz konsepte uygun firmaların burada yer almasıdır” diye konuştu.
Işık, Bilişim Vadisi Projesi’yle Türkiye’nin yaratıcılık faylarını harekete geçireceklerine dikkati çekerek, “Uluslararası firmalar, ulusal ve yerel firmalar da ilgi gösteriyor. Çok acelemiz yok. Önce inşaatın mesafe almasını bu noktada önemsiyoruz. Şu anda burada, teknoloji geliştirme bölgelerine ve Ar-Ge merkezlerine verilen tüm teşvikler var ama daha ileri adımlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor” bilgisini paylaştı.
“En önemli inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinden birisi olacak”
Işık, projeyle paydaşlar ve disiplinler arası teknolojik araştırma ve iş birliğini arttırarak “yeni gelişim iklimi” oluşturacaklarını vurguladı.
Işık, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu dev projemiz, genç girişimcilerimizle birlikte ‘start up’ ve ‘spin off’ yeni küçük işletmelerin doğmasının ve büyümesinin önünü açacaktır. Bilişim Vadi’mizde inovasyonun gelişimi için bilgi temelli rekabet eden yeni nesil girişimciler yetiştireceğiz. Ülkemizin inovasyon ve büyüme sürecinde büyük payı olacak tüm aktörlerin pratik ve sonuç odaklı, rekabet öncesi iş birliği yapabilecekleri en önemli adres hiç kuşkusuz ki Türkiye’nin Bilişim Vadisi olacaktır.
Bilişim Vadisi, kuluçka, uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, test ve prototip atölyeleri gibi yüksek katma değer üretecek birçok tesisle donatılacak. Bilişim Vadisi, yakın gelecekte sadece Türkiye’nin değil, global ölçekte bölgedeki en önemli inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinden birisi olacaktır. Gelecek, Bilişim Vadisi’dir.”
Kaynak: sanayi.gov.tr