Ankara Üniversitesi Afrika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Birinci Afrika Çalışmaları Öğrenci Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. Sempozyumda Afrikalı öğrenciler Afrika’nın tarihi, kültürü ve ekonomisi üzerine bildiri sundu, “Türkler çok sıcakkanlı” dedi.
Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Birinci Afrika Çalışmaları Öğrenci Sempozyumu’nda, Türkiye’de yaşayan Afrikalıların sorunları detaylı bir şekilde ele alındı. Rektörlük 100. Yıl Salonu’nda gerçekleşen buluşma, Türkiye’de yaşayan Afrikalıların sorunlarının masaya yatırıldığı ilk öğrenci sempozyumu olma özelliğini taşıdı. Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Afrika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği sempozyuma, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinden gelen Afrikalı lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Sempozyumda Afrikalı öğrenciler, Afrika tarihi, kültürü ve ekonomisi ile Türkiye ile olan ilişkilerini anlattı.
200’DEN FAZLA AFRİKALI ÖĞRENCİ ANKARA’DA
Burada konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Üniversitenin temel görevi eğitim vermek, araştırma yapmak ama diğer bir önemli görevi de gerek kendisi gerek ülkesi için uluslararasılaşmaya katkıda bulunmaktır” dedi. Ankara Üniversitesi’nde 200’ün üzerinde Afrikalı öğrencinin bulunduğunu belirten Rektör Erkan İbiş, “Bunlardan 30’a yakını yüksek lisans ve doktora öğrencisi. Ülkemizden de öğrenciler Afrika ülkelerine gidiyor, orada eğitim görüyor, çalışıyor, oraya yerleşiyor. Bu kültürlerarası birliktelik giderek yaygınlaşıyor” diye konuştu.
İNSANLARINIZ SICAKKANLI
Sempozyuma katılan Afrikalı öğrenciler, Türkiye’deki eğitimin kaliteli ve ekonomik olduğunu ifade ederek, insanların ise her zaman sıcakkanlı ve anlayışlı davrandığını dile getirdi. “Farklı ülkelerde ayrımcılık yapılabiliyor ama Türkiye’de söz konusu değil” diyen öğrenciler, Ankara’yı ve Türkiye’yi sevdiklerini ifade etti. Sempozyumun sonunda ise Kenya’ya özgü ürünlerin sergilendiği stant ziyaret edildi. Rektör Erkan İbiş’e Kenya Büyükelçiliği bürokratları Kenya’ya özgü çay hediye etti.