“Bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti artık sanayiden enerjiye, otomotivden eğlenceye kadar tüm sektörler için vazgeçilmez hale geldi.
6,5 Milyar Dolar değerindeki Türkiye bilişim pazarı giderek büyümeye ve SAP gibi global teknoloji firmalarının inovasyon yatırımları ile yazılım ihracatı ve istihdam artışı sağlayarak Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecektir.”
Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen teknoloji zirvesi SAP Forum Ankara, 5 Mart’ta JW Mariott Hotel’de kamu ve özel sektörden 1000’e yakın lider ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda kamu kuruluşları ve özel sektörde dijital dönüşümün tartışıldığı SAP Forum Ankara, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in “Basit Düşün, Fark Yarat” konulu açılış konuşması ile başladı. TEPAV ve TOBB işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik gün ortasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı İcra Direktörü Dr. Güven Sak’ın moderatörlüğünde, TUBİTAK Yazılım Teknolojileri Yazılım Araştırma Enstitüsü Müdürü Cemil Sağıroğlu ve SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in katılımıyla “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda yazılım ve bilişimin rolü” konulu panel ile devam etti.
Gün boyunca yapılan özel oturum ve sunumlarla; e-dönüşüm, bulut bilişim, büyük veri, enerji sektöründeki teknik yapılanma, akıllı şehirler gibi konuların tartışıldığı SAP Forum, geniş kapsamlı bir gündeme ev sahipliği yaptı. Etkinlikte PTT, İETT, ETİ Maden gibi Türkiye’den başarılı kamu projelerin yanı sıra SAP’nin en son pazara sunduğu, kurumların performans ve hıza odaklı bir şekilde gerçek zamanlı veriyi kullanabilmelerine imkân veren yeni nesil kurumsal yazılımı SAP S/4 HANA da tanıtıldı.
Açılış konuşmasında 43 yıllık global deneyimleriyle Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda inovasyon temelli çözüm ve yaklaşımlarla fark yaratmayı amaçladıklarını belirten SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin:
“SAP olarak Türkiye’deki genç ve yetenekli insan kaynağından faydalanarak Türkiye’den Dünya’ya teknoloji ihracatını destekleyecek yatırımlar gerçekleştiriyoruz. SAP, global laboratuvar ağı içinde 15. Geliştirme Merkezini 2013 yılında İstanbul’da açmaya karar verdi” diye konuştu.
Zeynep Keskin sözlerine şöyle devam etti, ‘’ Teknolojideki gelişim ve yaşanan dijitalleşme ile günlük hayatımızda kullandığımız tüm cihazlar birbiriyle iletişim haline geldi ve bugün dünya ekonomisi bu cihazlarla yönetilir oldu. Ortaya çıkan bu karmaşa ve hızı doğru adresleyebilmek adına günlük operasyon sürecinde sadeleşmek, süreçleri basite indirgemek ve platformları birbirine hızla entegre edebilmek gittikçe önem kazanıyor. Gerek kamu gerekse özel sektörün teknoloji gelişimi ve uygulamalarında özellikle bu konuya odaklanması gerektiğine inanıyoruz.”
SAP Forum Ankara’da konuşan T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık “Bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti artık sanayiden enerjiye, otomotivden eğlenceye kadar tüm sektörler için vazgeçilmez hale geldi. 6,5 Milyar Dolar değerindeki Türkiye bilişim pazarı giderek büyümeye ve global teknoloji firmalarının inovasyon yatırımları ile Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu kapsamda, yenilikçi yatırımlarıyla yazılım ihracatına olanak sağlayan ve istihdam yaratan SAP’ye Türkiye’nin teknoloji ve bilişim sektörüne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunar, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz verimli işbirliğimizin gelecekte de devam etmesini dileriz”, dedi.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Türkiye’ye baktığımızda büyüyen ihracatı, ekonominin temel direği olan KOBİ’lerin gücü ve nüfusunun yarısının 30 yaş ve altı olması Türkiye’yi teknoloji konusunda daha da gelişmeye mecbur kılıyor. Bu nedenle küresel firmaların yaptığı her türlü yatırım daha da anlamlı hale geliyor. KOBİ’lerin yazılım teknolojilerini daha verimli kullanması için SAP gibi yazılım şirketlerinin sunduğu çözüm ve uygulamalar önem kazanıyor!” dedi.
STM, Aselsan, TEI, AA ve Havelsan gibi kamu kuruluşları ve özel kurumların başarı öykülerinin paylaşıldığı etkinlikte, Eti Maden “Yılın Kurumsal Dönüşüm Projesi” ödülünü alırken, PTT de “Yılın Teknoloji Projesi Ödülü”nün sahibi oldu. Eti Maden Genel Müdürü Dr. Orhan Yılmaz ve PTT Daire Başkanı İbrahim Barutçu ödüllerini SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in elinden aldı.
Ayrıca toplantıda Türkiye’de Nasıl Fark Yaratırız? konusuna da değinen Zeynep Keskin; “200 kişilik SAP Türkiye ailesi olarak bizim misyonumuz yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek. Bugünün iş dünyasında başarılı bir lider olmak artık sadece yaratılan finansal değerle ölçülmüyor. Sosyal hayata dokunan ve fark yaratan iş insanları olmak temel görevimiz. Yeni nesle daha iyi bir gelecek sunmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle teknolojiyle hayatta fark yaratmaya odaklanan sosyal sorumluluk projelerine son derece önem veriyoruz. Sosyal inovasyonun yeni bir teknolojik buluştan bile daha değerli olduğuna inanıyoruz. Teknolojinin imkanlarıyla sosyal girişimcilik projelerine destek oluyor; SAP Üniversite İşbirliği Programına üye 21 üniversite ile çok yakın çalışarak genç neslin eğitimine ve teknoloji alanında bilgi ve deneyim kazanmalarına yardımcı oluyoruz”, dedi.