12 milyar Euro’luk ciroya sahip olan, dünyanın en büyük çelik üretici ve işleyicilerinden voestalpine Grubu, voestalpine Böhler Welding olarak Türkiye’de büyüme kararı aldı. Böhler Welding, “Kalıcı Bağlantılar” sloganıyla yola çıktı.
Kaynak teknolojisinin geliştirilmeye başlandığı tarihten bugüne, kaynak sarf malzemelerinin uluslararası geliştiricileri, üreticileri ve sağlayıcıları arasında yer alan Böhler Welding, dünyanın en büyük çelik üreticilerinden voestalpine ile birleşimini ismine yansıttı.
Türkiye’de faaliyetlerini voestalpine Böhler Welding markası altında sürdürecek olan kurum, 2015’te geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 büyüme hedefi koydu. Kısa vadede dünyadaki ilk üç üretici arasında yer almak üzere yola çıkan voestalpine Böhler Welding, Türkiye’de inşaat, enerji ve çelik sanayii sektörlerini öncelikli hedef olarak konumlandırdı. Birleştirme kaynağı, tamir-bakım, sert lehim ve lehimleme ürün gamlarını Türkiye’de sunan Böhler Welding, en hassas kaynak uygulamalarının gerektiği petrol rafineleri, boru hatları ve enerji projelerinde tercih edilen üstün birleştirme kaynağı ürünleriyle Türkiye’de birçok projeye tedarikçi oluyor. Bunun yanı sıra lider kaynak mühendisleri tarafından tasarlanan dünyanın bir numaralı dikişsiz özlü telini üreterek Türkiye’deki satışını gerçekleştiriyor.
Bakım-onarım kaynağında, eski olup, aşınan, nemden veya farklı dış ortam koşullarından dolayı yıpranan iş makinalarının tamir ve bakımına yönelik ürünleriyle uzun vadeli kullanımına olanak sağlayan voestalpine Böhler Welding, hizmet verdiği kurumlara hem zaman hem maliyet tasarrufu sağlıyor. İş makinalarını değiştirmek yerine voestalpine Böhler Welding’den hizmet alan kurumlar 300 milyon dolarlık parça yenileme maliyetlerini ortalama 15 milyon dolara kadar düşürebiliyor.
Ülke genelinde 20 bayisi bulunan ve daha da büyüme kararı aldıklarını ifade eden voestalpine Böhler Welding Türkiye Genel Müdürü Tanju Bilgen, Türkiye’de kaynak teli ve elektrodu çeşitleri açısından dünyada eşi benzeri olmayan 2 binin üzerinde ürün yelpazesine sahip tek tedarikçi olduklarını söyledi.
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen üretim teknolojileri fuarı WIN Metal Working’e katılan voestalpine Böhler Welding, standında Türkiye pazarının yüzde 80’ini oluşturan, düşük ve orta alaşımlı denilen ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Ayrıca fuar süresince katılımcılara, Türkiye’ye ilk kez tanıtılan Fronius’un akıllı devrim niteliğindeki kaynak makinasını tecrübe etme fırsatı tanındı.
Dünyadaki ilk beş büyük kaynak firmasından biri olan voestalpine Böhler Welding, çeliğin geri dönüşümü uygulamalarıyla ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Demir-çelik sektöründeki maliyetler UTP Maintenance ürünleriyle gerçekleştirilen tamir ve bakım sonucu oldukça azalıyor. Türkiye’de demir-çelik sektöründe altı fabrikada 10 milyon ton yassı ürün üretim kapasitesi bulunuyor. Aşınan parçaları yenisiyle değiştirmek için 250 milyon dolar yatırım gerekirken, UTP Maintenance uygulamalarıyla bu yatırım maliyetini 15 milyon dolar seviyesine indirme imkanı sunuyor.