Liv Hospital Ankara’da düzenlenen “Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları” isimli panelde Sağlık Turizmi A’dan Z’ye masaya yatırıldı. Panele kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra özel hastane yöneticileri de katıldı. Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, sağlık turizminin Türkiye’de çok ciddi bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Antalya, Adana ve Bursa’da sağlık turizmi dernekleri göreve başlamışken yeni yatırımların girmesiyle “Ankara Sağlık Turizmi Derneği’nin” kurulması gerçekten çok önemli bir gelişme. Ankara fiyatlar ve bilimsel çıktılar açısından çok önemli, ayrıca alt yapıda çok iyi. Çevre ülkelerin hizmet ve teknolojik yetersizliği nedeniyle hastaların tarihi ve kültürel değerleri öne çıkartarak sağlık turizmini Ankara’ya yönlendirmek gerekiyor” dedi.
Liv Hospital Ankara’nın Türkiye’de sağlık turizminin önde gelen hastane zincirlerinden birisi olmaya aday olduğuna dikkati çeken Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, 112 ülkeden hasta kabul ettiklerini ve bu konuda büyük bir bir oyuncu olduklarını söyledi.
“Ankara’da deniz yok; o halde sağlık turizmine yönelelim”
Liv Hospital Ankara’nın ev sahipliği yaptığı ve Ankara Sağlık Turizmi Derneği’nin desteğiyle düzenlenen “Sağlık Turizmi” konulu panel’e ilgi yoğundu. Panel ‘in açılış konuşmasını Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Fatih Somuncu yaptı. Somuncu sağlık turizminin son yılların en popüler konularından biri olduğuna işaret ederek, ”Ankara’nın denizi yok, O halde Ankara’nın turizm potansiyelini kongre turizmi ve sağlık turizmi konularında harekete geçirilebilir” dedi. Bu anlamda medikal turizme önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Somuncu, Ankara’da yeterince hastane ve doktor bulunduğunu. fiyatların iyi, kalitenin yüksek olduğunu ancak eksik unsurun markalaşma ve tanıtım olduğunu kaydetti.
Ankara’dan direk yurtdışı uçak seferlerini başlatmaya çalışıyoruz
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar yaptığı konuşmada, Ankara’daki hastanelerin standartlarının yükseltilmesi ve yenilenmesinin halka hizmetin yanı sıra sağlık turizmi açısından da önemli olduğunu söyledi. Acar, ”Turizmde her şeyi kullanmak istiyoruz, sağlığı da bir turizm çeşidi olarak değerlendiriyoruz. Yurtdışından gelecek hastalara verilecek hizmet çok önemli bu nedenle bizim mutlaka organize kuruluşlara ihtiyacımız var. Bu kapsamda acentaların organize olması gerekiyor. Yurtdışından gelecek hastanın tespiti, nasıl geleceği, irtibat noktalarının nereler olacağı önemli. Bu kapsamda Ankara Esenboğa Havalimanında sağlık turizmi için gelen hastalara yönelik ayrı kontuarlar açılmasını istedik. Bu hastalar hava limanında doktor kontrollerinden geçecek ve kısa bir süre dinlenecek. Bu hastaların şehre transferlerinin de sağlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra daha çok Ankara’dan direk yurtdışı uçak seferlerini başlatmaya çalışıyoruz, taleplere yönelik direk uçakların konulmasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor.” dedi.
ATO Turizm Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Nail Çimen ise başkent turizmini geliştirmek için otoritelerin, üniversitelerin, derneklerin, TÜRSAB’ın ve turizme gönül veren bütün kuruluşların bir çatı altında toplanması gerektiğini ifade etti.