- Gazi Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi’nin (Gazi TTO) düzenlediği “Açık İnovasyon: Fırsatlar, Limitler, Farklı Bakış Açıları” paneline dünya buluşuna imza attığı “nano halı” inovatif ürün çalışmasıyla katılan Atlas Halı, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
- Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “Farklı perspektiflerden açık inovasyon” panelinde yaptığı sunum ile ışık enerjisi ile kendi kendini temizleyen, leke barındırmayan ve daha birçok benzersiz özellik taşıyan nano halı buluşunun oluşum sürecini paylaştı.
- İnovasyonun Atlas Halı’da şirket kültürü haline geldiğini belirten Bebitoğlu, inovasyona dayalı yeni bazı projelerinin de yolda olduğunu ve yakında müjdeleyeceklerini söyledi.
Gazi Üniversitesi’nin teknoloji transferi ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamında farklı birimlerce yürütülen faaliyetlerini tek bir çatı altında birleştirdiği Gazi TTO’nin düzenlediği, ”Açık İnovasyon: Fırsatlar, Limitler, Farklı Bakış Açıları” konulu etkinliği, Ankara’da gerçekleşti.
Atlas Halı’nın inovatif ürünü Nano Halı’ya büyük ilgi!
Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, panelde yaptığı konuşmada, ülkemizdeki geçmişi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan sektörde Atlas Halı olarak “inovatif” yaklaşım ve fark yaratma vizyonuyla yola çıktıklarını; inovatif yaklaşımın şirket kültürleri haline geldiğini; bu yaklaşım ve vizyonun kendilerini bir dünya buluşuna götürdüğünü aktardı.
Bilginin çok hızlı dağıldığı, paylaşıldığı ve kullanıldığı bu dönemde, inovasyonu sadece kendi iç kaynaklarına bağlı bir süreç olmaktan çıkarıp, dışarıdan paylaşıma açık bir yapı kazandırdıklarını söyleyen Bebitoğlu, açık inovasyon ile bu dünya buluşuna imza atmaktan gurur duyduklarını paylaştı.
Innov’coat ve Türk mühendislerinin emeği ile başlattıkları bu projede yaklaşık bir yıl geceli gündüzlü çalışıp binlerce deneme yaptıklarını, binlerce metrekare halı kullandıklarını söyleyen Meriç Bebitoğlu, “Uykusuz gecelerin sonunda dünyada ilk kez ışık enerjisiyle kendi kendini temizleyebilen nano halıyı, AB standartlarına uygun, tamamen doğal mineraller kullanarak ve ulaşılabilir, normal halı maliyetlerine çok yakın bir şekilde ürettik. Yakın bir gelecekte de üzerinde çalıştığımız yeni inovatif ürün ve inovasyona dayalı projelerimizin de müjdesini vereceğiz. Cesaret gerçekten akılla işe yarıyor ve her hayal gerçeğe dönüştürülebiliyor. Yeter ki peşinden gidin ve hedefinize ulaşana kadar çabalarınızı sürdürün, asla pes etmeyin” dedi.
George Mason University, University of Illinois, University of Chicago gibi dünyanın önemli üniversitelerinden akademisyenlerin de katıldığı ve kurulan stand ile nano halıyı bizzat deneyimleyebildiği etkinlikte, Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu’na bu önemli inovatif ürünü pazara sunması dolayısıyla bir teşekkür plaketi de sunuldu.