Dijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda toplumsal gelişim için sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, Türkiye’de kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal inisiyatifleriyle hayata geçirilen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”nın, yatırımcısı dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşuyor. İlk etapta İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere toplam 7 şehirde faaliyete geçen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” ile kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımını teşvik etmek amaçlanıyor.
06 Ekim 2014 – Daha iyi bir gelecek için Türkiye’de iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, ülkede kadın istihdamının artırılmasına yönelik yeni bir projeye imza attı. Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal inisiyatifleriyle hayata geçirilen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” ile, Türkiye genelinde, yatırımcısı dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşan mağazalar açılıyor. İlk etapta İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere toplam 7 şehirde faaliyete geçen Vodafone Önce Kadın Mağazaları ile, kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımının teşvik edilmesi hedefleniyor.
Hasan Süel: “Kadının ekonomik ve sosyal yaşamda güçlü bir biçimde var olmasını hedefliyoruz”
Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi ve güçlü bir toplum için kadınların ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda geçen yıl ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin üç ana bileşeninden birini, toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturuyor. Bu kapsamda, ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, uzun vadeli projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Kadınlar, sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağını oluşturuyor. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi, güçlü bir toplum ve güçlü nesiller için kadının ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bugün burada, bir sosyal iş modeli olarak tasarladığımız ‘Vodafone Önce Kadın Programı’ kapsamında kadının ekonomideki gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıyoruz. Yatırımcısı dahil tüm çalışanlarının kadınlardan oluştuğu ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nı yurt çapında hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda, ilk etapta, İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere Türkiye’nin 7 ilinde ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nı faaliyete geçirdik. Vodafone Önce Kadın Mağazaları, kadınlarımızın akılcı ve yapıcı enstrümanlarla desteklendiklerinde iş hayatında ne kadar başarılı olabileceklerine güzel bir örnek oluşturuyor. Vodafone olarak, Türkiye’de kadının güçlenmesi vizyonuyla kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”
Müşteri dostu tasarım
“Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, Vodafone’un global tasarım standartları doğrultusunda dekore ediliyor. Sıcak, samimi ve müşteri dostu bir ortamın sunulduğu mağazalar; Teknoloji Alanı, Canlı Cihaz Deneyim Alanı, Vodafone Çok Satanlar Masası, Vodafone Red Alanı, Tarife Alanı, FreeZone Alanı ve İnternet Alanı gibi özel bölümlerden oluşuyor. Engelli bireylerin kolayca girebileceği ve rahatça alışveriş yapabileceği şekilde tasarlanan mağazalarda, kâğıt ve enerji tasarrufuna yönelik uygulamalar da yapılıyor. Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nın tüm çalışanları, Vodafone tarafından özel olarak eğitiliyor.
84 bin kadına destek
“Teknoloji Kadının Hizmetinde” yaklaşımı doğrultusunda kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Türkiye Vodafone Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle Nisan 2013’te “Vodafone Önce Kadın Programı”nın hayata geçirilmesine katkı sağladı. Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan bu programla, üreten kadınların iletişim ihtiyaçlarının çözülmesi, ekonomiye katkı sağlamaları ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmaları hedefleniyor. “Teknolojiye erişim”, “kişisel gelişim” ve “gelir fırsatları” olmak üzere üç başlıkta uygulanan programdan bugüne kadar 84 bin kadın yararlandı.